Sam Mendes újra Bond-filmet rendez?

Vágólapra másolva!
Őfelsége titkos ügynökének visszatérésére vár a rengeteg filmrajongó, de egyelőre nem lehet tudni semmit. Az új James Bond, illetve a film rendezőjének kiléte is egyaránt rejtély. Az üggyel kapcsolatban Sam Mendes, két korábbi Bond-film rendezője szólalt meg.
Vágólapra másolva!

62 éve varázsolja a kémek világába a nézőket a 007-es ügynök. Olyan nevek alakították eddig a karaktert, mint Sean Connery, Roger Moore, Pierce Brosnan vagy legutóbb, a Sam Mendes-filmekben Daniel Craig. A három évvel ezelőtti Nincs idő meghalni óta lázban tartja az embereket, hogy ki lehet majd a következő James Bond. A temérdek név közül egyelőre Aaron Taylor-Johnson tűnik a legesélyesebbnek. Őt a HA/VER vagy A gyilkos járat című alkotásokból ismerhetjük, utóbbiban Brad Pitt oldalán tűnt fel. Legközelebb pedig idén decemberben látogat el a mozikba, mint a Marvel egyik híres antihőse, Kraven, a vadász.

Daniel Craig és Sam Mendes a Spectre premierjén. (Fotó: KGC-42 / NORTHFOTO/JDavidson/KGC Photo Agency LLP)
Daniel Craig és Sam Mendes a Spectre premierjén
(Fotó: KGC-42 / NORTHFOTO/JDavidson/KGC Photo Agency LLP)

Sam Mendes visszatér?

A tervezés alatt álló filmnek ebben a pillanatban még rendezője sincs, az is felmerült, esetleg egy korábbi direktort kérnek fel a munkára. Ezzel kapcsolatban A Skyfallt és Spectre – A Fantom visszatért dirigáló Sam Mendes árulta a gondolatait, amikor az Inverse arról kérdezte, visszatérne-e egy újabb Bond-mozi rendezői székébe.

Soha ne mondd, hogy soha, de nem hiszem.

Hozzátette azt is, hogy miért: „Olyan embert keresnek, aki jóval rugalmasabb és a karrierje elején jár. Egy olyan rendező jöhet szóba, aki a filmet ugródeszkaként használhatja, és a stúdió könnyebben tudja őt irányítani.” 

Mendes mellett szólna pedig az a tény, hogy az ő nevéhez köthetőek a Bond-széria legnagyobb anyagi sikerrel járó darabjai, a 2012-es Skyfall például meghaladta az egymilliárd dollárt is a kasszáknál, sőt a legjobb eredeti dalnak járó Oscar-díjat is megnyerte Adele slágere.

Sam Mendes új projektje, A franchise. (Fotó: Billy Bennight)
Sam Mendes új projektje, A franchise
(Fotó: Billy Bennight)

Rendezők a filmes univerzumokban

Sam Mendes a Marveléhez hasonló filmes univerzumokról is megosztotta véleményét. Szerinte ez visszarepíti az egész iparágat a múlt század Hollywoodjába, amikor a rendezőket csak azért alkalmazták, hogy elvégezzék a munkát. 

Már nem olyan embereket keresnek, akik korábban nagy sikereket értek el.

Ezzel kapcsolatos új projektje is, ugyanis Sam Mendes a filmek után most a sorozatok világába csöppent bele, ráadásul producerként. A franchise című vígjátéksorozata egy filmes univerzumban, a saját helyéért küzdeni kényszerülő stáb hányattatásairól szól.

A franchise már elérhető a Maxon!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!