A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia

A jövő raktárosa és logisztikusa a 21. században

Mi fog kelleni emberi és humáni oldalról a szakmában a jövőben?
Mi fog kelleni emberi és humáni oldalról a szakmában a jövőben?
Fotó: freepik.com
Vágólapra másolva!
Napjainkban szinte minden ágazat és iparág jelentős átalakuláson megy keresztül. Ha vannak olyan területek, amelyekre biztosan igaz ez, a raktározás és logisztika is garantáltan helyet kap a listán. Amennyiben viszont egy szakma és iparág megváltozik, ahhoz a munkaerőnek is alkalmazkodnia kell – hiszen jönnek a robotok és gépek, és nem szeretnénk, hogy elvegyék a munkánkat.
Vágólapra másolva!

Raktáros, logisztikus állások Magyarországon

Több olyan kereskedelmi és logisztikai központ is található hazánkban, ahol kifejezetten magasnak tekinthető a cégek és vállalatok száma. Budapesttől nem messze, Tatabánya városa is helyet kap ezen a listán, hiszen olyan egy jó területen fekvő településről beszélünk, ami közel is van a “tűzhöz”, vagyis a piachoz.

A felsoroltak fényében pedig több munkalehetőség is található a városban, amelyek megtalálhatóak a helyi álláskereső TatabanyaAllas.hu oldalán, ahol a raktározás-logisztika területére is szűrhetünk, így releváns pozíciókra jelentkezhetünk a https://tatabanyaallas.hu/allasok/raktarozas-logisztika link alatti elérhetőségen.

Hogyan változik a raktározás-logisztika világa?

Az automatizáció, a robotok és gépek, valamint a mesterséges intelligencia szinte teljes mértékben maximalizálható a raktárakban és a logisztika területén. Így például ezek a gépek már képesek a termékeket és árukat raktáron belül szállítani, rendszerezni és a folyamatok jóval automatizáltabbá válnak szép lassan – vagy inkább gyorsan. A raktárak hatékonysága és pontossága ezáltal jelentősen növekszik, minimalizálva az emberi hibák esélyét. De az adatelemzés és a prediktív technológiák is jelentősen segítik a készletek optimalizálását és a logisztikai folyamatok előrejelzését.

Mi fog kelleni emberi és humáni oldalról a szakmában a jövőben?

Sok-sok tanulás, az új dolgokra való nyitottság egészen biztosan. Nem csupán technikai ismeretekkel kell rendelkezniük, hanem az új technológiákhoz való alkalmazkodóképességgel is. Az emberi munkaerőre továbbra is szükség lesz, hiszen a gépek és rendszerek felügyelete, karbantartása és optimalizálása mind emberi beavatkozást igényel. Az együttműködés a mesterséges intelligenciával és a folyamatos továbbképzés elengedhetetlen lesz ahhoz, hogy a munkavállalók lépést tartsanak a technológiai fejlődéssel.

(x)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!