A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Logisztikai ügyintéző, áruösszekészítő, raktáros – általános munkakörök a szállítmányozás világában

Robotok, gépek, és az ember, avagy a humán munkaerő és a mesterséges intelligencia szerepe a raktározás-logisztika világában
A humán munkaerő és a mesterséges intelligencia szerepe a raktározás-logisztika világában
Fotó: freepik.com
Vágólapra másolva!
A kereskedelem világa talán még sosem pörgött annyira, mint manapság. Az offline és az online térben is zajlik az élet, az emberek pedig akár szó szerint a világ másik végéről is rendelnek maguknak ezt-azt, amihez óriási kapacitásra van szükség logisztikai szempontból, valamint egyre nagyobb és hatékonyabban működő raktárakra. Ez pedig a munkahelyek számát is megdobja – igaz, az automatizáció, a gépek és a robotok már a spájzban vannak.
Vágólapra másolva!

Békéscsaba, avagy a város, ahol nem maradsz munka nélkül!

Magyarország számos területén található olyan vidéki város, ami egyfajta közlekedési és kereskedelmi csomópontot is jelent egyben. Kelet-Magyarországon, a határ közelében ilyen Békéscsaba is, ahol hazai és nemzetközi cégek is folyamatosan várják az új munkaerőt.

Az aktuális helyi álláslehetőségek fellelhetőek a BekescsabaAllas.hu oldalán, de külön kategóriákra, így a raktározási és logisztikai pozíciókra is szűrhetünk, melyek a https://bekescsabaallas.hu/allasok/raktarozas-logisztika link alatt elérhetőek.

Mit érdemes tudni az általános raktározási-logisztikai munkákról?

Logisztikai (- és szállítmányozási) ügyintéző, raktáros, áruösszekészítő – többféle munkakörre is jelentkezni a szállítmányozás világában. Egy irodai pozíciónál nagyon nagy szükség lehet a nyelvtudásra, hiszen több esetben nemzetközi partnerekkel is tárgyalni kell. De a releváns végzettség és a szakmai tapasztalat is jól jöhet. A raktárosi munkaköröknél a rugalmas munkavégzés vállalása, a rendszerezettség és a munkabírás lehetnek még olyan szempontok, amiket előnyben részesítenek a munkáltatók.

Aki pedig járná is a világot, és szeret vezetni, annak a C+E jogosítványon és a kamionozás is ígéretes pálya lehet – fizetések tekintetében az átlagnál jóval magasabb bérek is elérhetőek, persze vállalni kell az olykor hosszú távollétet is az otthontól.

Robotok, gépek, és az ember, avagy a humán munkaerő és a mesterséges intelligencia szerepe a raktározás-logisztika világában

Ma már a raktárakban is egyre jelentősebb az automatizáció, és olyan munkarobotok, gépek is megjelentek már, melyek képesek nagyon hatékonyan elvégezni kisebb-nagyobb feladatokat. Épp ezért nagyon fontos, hogy a raktározás-logisztika bármelyik vonalán is dolgozzunk, folyamatosan járjunk nyitott szemmel az új technológiák alkalmazását illetően, és mi magunk is fejlődjünk, haladjunk a korral. A jövőben ugyanis ember és gép együtt fogja szolgálni a gazdaságot és a piacot, ezt jobb elfogadni, mintsem tagadni – ez esetben ugyanis könnyen hoppon maradhatunk, vagy ami még rosszabb: munka nélkül.

(x)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!