Miért növeli az ingatlan értékét a minőségi hőszigetelés?

Fotó: stock.adobe.com
Vágólapra másolva!
Egyre több ingatlanhirdetésben hangsúlyozzák a felhasznált anyagok minőségét, például a hőszigetelési rendszerek esetében. Ennek oka, hogy a magas minőségű hőszigetelő rendszerek, mint például a Mapei termékei, nemcsak az energiahatékonyságot javítják, hanem az ingatlan tartósságát és értékét is növelik. Ez dupla haszon.
Vágólapra másolva!

Ezért, aki részt kíván venni az új Otthonfelújítási Támogatás programban, annak a Mapei hőszigetelő rendszere ideális választás lehet. Ráadásul a Mapei szakértői támogatást biztosítanak a teljes folyamat során, a pályázattól a kivitelezésig, amit az otthonfelujitastamogatas.hu oldalon érhet el.

Az Otthonfelújítási Támogatás célja, hogy javítsa a lakóépületek energiahatékonyságát és csökkentse az energiafogyasztást, ami hosszú távon alacsonyabb rezsiköltséget és nagyobb komfortérzetet eredményez. Az 1990. december 31. előtt épült ingatlanok tulajdonosai számára ez a program kiváló lehetőséget kínál a korszerűsítésre, azonban érdemes néhány fontos részletre odafigyelni.

Mindenben segítő pályázati "idegenvezetők" 

Az energetikai felújítás megkezdése előtt ajánlott alaposan átgondolni a folyamatot és minden szükséges lépést. Elsőként célszerű kapcsolatba lépni a Mapei tanácsadóival és energetikai szakértőivel, akik segítenek felmérni az ingatlan állapotát, és a legjobb megoldásokat javasolják. Ez megkönnyíti a pályázati folyamatot, hiszen szakmai tanácsokkal látják el, sőt, a teljes felújítási folyamatot is végigkövetik, így biztos lehet abban, hogy semmi sem marad ki.

Kincset érő tanácsok hőszigetelés előtt állóknak az Otthonfelújítási Támogatás pályázatához
Fotó: stock.adobe.com

A következő lépés a megfelelő hőszigetelő rendszer kiválasztása, hiszen ez alapvetően befolyásolja az energiahatékonyságot és a pályázat sikerét. A Mapei rendszerei kulcstermékekké váltak, és ha ezekkel tervezik a beruházást, biztosan megfelelnek a program követelményeinek. A „kulcstermék” kifejezés olyan építési termékeket és berendezéseket jelöl, amelyeket az ÉMI környezeti minősítése alapján a legjobb értékelést elért anyagok közé választottak. Ezek a termékek szerepelnek azon a listán, amelyből a támogatást igénylők választhatnak, ha részt kívánnak venni az Otthonfelújítási Támogatás programban. A Mapei által ajánlott kereskedőknél széles választékban érhetők el különféle hőszigetelő rendszerek, amelyek megfelelnek az egyedi igényeknek és az adott épülettípusnak. A tanácsadók ebben is segítenek, hogy biztosan a legjobb megoldás szülessen.

Tudunk jó szakembert ajánlani, többet is

A megfelelő anyagok kiválasztása után a kivitelezés is kulcsfontosságú tényező. Olyan szakemberekkel célszerű dolgozni, akik tapasztaltak és megbízhatóak, hogy garantált legyen a magas színvonalú munka. A Mapei segítségével ez a folyamat is könnyebbé válik, hiszen a Szakemberajánló révén egyszerűen találhat megbízható kivitelezőket, akik biztosítják a minőségi munkát.

Nem véletlen, hogy egyre több ingatlanhirdetésben jelenik meg a „Mapei termékekkel készült” megjegyzés, hiszen a Mapei termékek a tartósság és a magas minőség szimbólumává váltak a szakemberek, ingatlanosok és a tájékozott vevők körében. A Mapei hőszigetelési rendszereivel biztos lehet benne, hogy otthona nemcsak energiahatékony, hanem értékesebb is lesz a piacon.

A Mapei pályázati támogatásával pedig garantált, hogy ingatlana megfelel az Otthonfelújítási Támogatás pályázat feltételeinek, így egyszerűbb és gyorsabb lesz a folyamat. Ha szeretne többet megtudni a hőszigetelési rendszerekről, a pályázati feltételekről és arról, hogyan segíthet a Mapei a folyamatban, látogass el az otthonfelujitastamogatas.hu oldalra!

(x)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!