A londoni tőzsde eláll a Frankfurttal folyó egyesüléstől

Vágólapra másolva!
A londoni értéktőzsde (LSE) vezetése kedden hivatalosan bejelentette, hogy eláll a Deutsche Börsével tervezett egyesüléstől, és az OM Gruppen svéd tőzsdeüzemeltető és tőzsdei szoftverszállító ellenséges ajánlatának visszaverésére akar összpontosítani.
Vágólapra másolva!

Az LSE közleménye szerint a vezetés képtelen a Frankfurttal való egyesüléssel kapcsolatos megoldatlan kérdések megválaszolására, miközben meg kell védenie magát a svéd ellenséges vételi ajánlattal szemben. A svéd csoport hétfőn terjesztette hivatalosan átvételi ajánlatát a londoni értéktőzsde részvényesei elé. Az LSE szóvivője a BBC-nek adott nyilatkozatában hangsúlyozta, London visszatérhet a Frankfurttal való egyesülés kérdéséhez, amint részvényesi elvetik a svéd ajánlatot.

Az OM több mint 800 millió font értékű vételi ajánlatát az LSE vezetése azonnal elutasította, a svéd csoport azonban jelezte: hajlandó emelni ajánlatának értékét, hogy tető alá hozza a stockholmi és a londoni tőzsde egyesülését.

A frankfurti értéktőzsde-társaság, a Deutsche Börse AG hétfőn úgy döntött, hogy elhalasztja a csütörtökre tervezett közgyűlési szavazását a londoni és a frankfurti értéktőzsde egyesüléséről, mivel az LSE vezetősége is korábban a szavazás elhalasztásáról döntött. A londoni szavazást azért kellett elhalasztani, mert az LSE vezetése nem tudta meggyőzni a részvényesek többségét az iX néven létrehozandó forgalmazói piac előnyeiről.

(MTI)

Ajánlat:

LSE

Deutsche Börse

OM Gruppen

Korábban:

Londonban dőlhet el az európai tőzsdék jövője
2000. szeptember 12.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!