Folytatja licitjét az OM Gruppen a londoni értéktőzsdére

Vágólapra másolva!
A stockholmi értéktőzsde tulajdonosa, az OM Gruppen részvénytársaság változatlanul törekszik a londoni értéktőzsde (LSE) megszerzésére, függetlenül attól, hogy az LSE alapszabályai ezt kizárják.
Vágólapra másolva!

Az OM Gruppen közölte, hogy az LSE-re tett ajánlata immár kötelező, és további lépéseket tesz az átvétel sikeres befejezése érdekében. A múlt héten az OM Gruppen azt jelentette, hogy már az övé az LSE részvényeinek 1 százaléka, de azóta nem volt újabb "eredményhirdetés".

Az LSE vezetése szerint bármilyen felvásárlónak legalább az LSE részvényeseinek 75 százalékát meg kell nyernie ajánlata sikeréhez. Az OM Gruppen álláspontja az, hogy elegendő a szavazati jogukat ténylegesen gyakorló részvényesek 75 százalékát megnyernie.

Az OM Gruppen arra reagált pénteki közleményével, hogy az LSE részvényeseinek csütörtöki rendkívüli közgyűlésén a szavazatok 32,6 százalékával győzelmet aratott az az álláspont, hogy nem változtatják meg az LSE alapszabályát, és egyedi részvényesek ezentúl is csak a társaság legfeljebb 4,9 százalékát birtokolhatják egyenként. A részvényesek 28,5 százaléka szavazott a 4,9 százalékos tulajdoni küszöb eltörlésére, a többiek tartózkodtak a véleménynyilvánítástól.

(MTI)

Ajánlat:

LSE

Deutsche Börse

OM Gruppen

Korábban:

A londoni tőzsde elutasítja a svéd ajánlatot

Az OM Gruppen emelte ajánlatát a londoni értéktőzsdére

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!