<P>Jelentősen nőtt az OTP Lakástakarékpénztár nyeresége</P>

Vágólapra másolva!
Az OTP Lakástakarékpénztár tavaly túlteljesítette tervét: az előzetes adatok szerint a várt 65 ezerrel szemben 75-80 ezer új szerződést kötöttek. A cég tavalyi nyeresége várhatóan 800-900 millió forint körül alakul.
Vágólapra másolva!

Oszlányi Zsolt vezérigazgató tavaly novemberben még úgy vélte, hogy 600 millió forintos profit várható év végéig. A pénztár 1999-ben még csak szerény, 5 millió forintos nyereséget ért el.

Kovács Kálmán, a társaság vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy az év végi betétállomány mértéke az előzetes számítások szerint eléri a 33 milliárd forintot, a szerződéses összeg pedig 47-48 milliárd forint körül várható. Tavaly a szerződések átlagos értéke 600 ezer forint volt.

Kovács Kálmán elmondta, hogy azok az ügyfelek, akik az indulás évében csatlakoztak a lakástakarékpénztárakhoz, először az idén juthatnak hozzá hitellel növelt megtakarításaikhoz. Az első kifizetésekre 2001 novemberében-decemberében kerül sor, ám jelentős összegű kiutalás csak 2002-ben várható.

A vezérigazgató-helyettes korainak tartotta az idei tervek ismertetését, mivel a 2001-es teljesítményeket jelentősen befolyásolja a lakástakarékpénztárakról szóló jogszabály módosítása. A 2000-ben előterjesztett, az állami támogatásokat jelentősen csökkentő törvényjavaslatot a tiltakozások hatására ugyan visszavonta az előterjesztő, az azonban még nem egyértelmű, hogy milyen mértékű támogatáscsökkentésről tárgyal majd az Országgyűlés.

(MTI)

Ajánlat:

OTP Lakástakarékpénztár Rt.

Lakástakarékpénztárak
(az Üzleti Negyed rovata)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről