A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

<P>AOL Time Warner: egymilliárd dolláros veszteség</P>

Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb médiavállalkozása, az AOL Time Warner szerdán közzétette első közös beszámolóját: a médiaóriás 1,09 milliárd dolláros veszteséggel zárta a tavalyi év utolsó három hónapját, elsősorban a korábban a Time Warner csoporthoz tartozó vállalatok gyenge eredménye miatt.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb médiavállalkozása, az AOL Time Warner szerdán közzétette első közös beszámolóját a vállalat tavalyi negyedik negyedéves gazdálkodásáról. A jelentés szerint az óriáscég 10,2 milliárd dolláros árbevétel mellett 1,09 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el. A bejelentés előtt hivatalos elemzői konszenzus a médiacég eredményeivel kapcsolatban nem volt, de a Bloomberg hírügynökség által megkérdezett négy elemző 10,4 milliárd dolláros forgalmat várt az egyesült vállalattól.

Az AOL Time Warner jelentése szerint az internet-előfizetések számának növekedése jó hatással volt a cég bevételeire, de a Time Warner kábelhálózata és néhány új filmje a vártnál jóval kevésbé volt jövedelmező.

Az adatok megerősítik néhány befektető már korábban is hangoztatott kétségeit, melyek szerint a vállalat nem teljesíti a 2001-re előirányzott 40 milliárd dolláros bevételi tervét.

A Time Warner egyébként már december 18-án jelezte, hogy kábeltévé hálózatának alacsonyabb reklámbevételei és a vállalat által forgalomba hozott zenékből és filmekből származó kevesebb jövedelem miatt gyenge negyedik negyedévet zárnak.

Az America Online (AOL) internetszolgáltató és a Time-Warner médiabirodalom összeolvadása január 11-én vált véglegessé, miután az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság is jóváhagyta a fúziót. A tranzakció akkori értéke 106 milliárd dollár volt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

AOL Time Warner

Korábban:

Végérvényes döntés: egyesül az AOL és a Time-Warner
(2001. január 12.)


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!