<P>Elemzők szerint mindössze két százalékkal bővül az amerikai gazdaság</P>

Vágólapra másolva!
A Bloomberg hírügynökség felmérése szerint 2000. utolsó negyedévében mindössze 2 százalékkal bővült az amerikai gazdaság. A szerdán nyilvánosságra kerülő növekedési adat szakértők szerint megerősíti a Fed kamatcsökkentési szándékát.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg hírügynökség által megkérdezett 50 elemző többsége úgy véli, hogy az Egyesült Államok gazdasága a tavalyi év utolsó negyedévében mindössze 2 százalékkal bővült. Ha az előrejelzések beigazolódnak, akkor ez a növekedési ütem lenne az utóbbi négy évben a legalacsonyabb. A hírügynökségnek nyilatkozó szakértők szerint az alacsony GDP-bővülés oka az, hogy az amerikaiak a vártnál kevesebbet költöttek az ünnepek alatt.

A szerdán nyilvánosságra kerülő növekedési adat valószínűleg megerősíti a jegybank szerepét betöltő Fed legalább 0,5 százalékpontos kamatcsökkentési szándékát.

Tim Rogers, a Briefing.com elemzője azt mondta, hogy bár az amerikai gazdasági növekedés ütemének csökkenése kísérteties, a kamatcsökkentés újabb lendületet adhat a gazdaságnak. A szakértő hozzátette: ennek ellenére 2001 első félévében még gyengélkedni fog az amerikai gazdaság.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Fed

Korábban:

Soros drasztikus amerikai kamatcsökkentésre számít
(2001. január 29.)

Amerikában fél százalékpontos kamatcsökkentés várható szerdán
(2001. január 29.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!