A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az amerikai gazdaság egy százalékkal növekszik az első negyedévben

Vágólapra másolva!
Az amerikai gazdaság az első negyedévben várhatóan éves szinten 1 százalékkal nő majd, ami az elmúlt öt évben a legalacsonyabb mértéket jelenti. Az év további részében azonban a növekedés ismét gyorsulni fog - nyilatkozta szerdán Prágában William Poole, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve döntéshozó testületének, a nyíltpiaci bizottságnak a tagja.
Vágólapra másolva!

William Poole, a St. Louis-i Federal Reserve Bank elnöke egy Prágában tartott konferencián úgy nyilatkozott: az amerikai gazdasági növekedés lassulása várhatóan a második negyedévben áll meg, a jövő évi növekedés üteme pedig ismét elérheti a 3-3,5 százalékot - jósolta Poole.

A Bloomberg gazdasági hírügynökség előzetes felmérése szerint az elemzők azt várják, hogy az amerikai gazdaság az első negyedévben éves szinten 0,8 százalékkal növekszik majd. A növekedés utoljára 1995 második negyedévében volt ennyire lassú a világ legnagyobb gazdaságával rendelkező Egyesült Államokban. A növekedés tavaly még 5 százalékos volt, amely azonban az utolsó negyedévben 1,1 százalékra csökkent.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Federal Reserve

Federal Reserve Bank of St. Louis

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!