Az Alcatel meg akarja venni a Lucent Technologiest

Vágólapra másolva!
A távközlési berendezéseket gyártó francia Alcatel előrehaladott tárgyalásokat folytat az amerikai Lucent Technologies Inc. távközlésiberendezés-gyártó átvételéről - jelentette a The New York Times pénteken, vállalathoz közel álló forrásokra hivatkozva. A lap úgy tudja, hogy a jórészt részvénycserés ajánlat értéke több mint 40 milliárd dollár. Ez 20 százalékkal haladja meg az amerikai távközlési vállalat 33,5 milliárd dolláros piaci értékét.
Vágólapra másolva!

A dpa hírügynökség jelentése szerint a tárgyalások több mint egy hónapja tartanak, és mostanra döntő szakaszba értek. A jövő héten döntenek arról, hogy komolyra fordul-e a dolog. Ez esetben a tranzakciót már június elején be lehet jelenteni. Az ügyletnek ágazati szakértők 50 százalékos esélyt adnak.

Az Alcatel vételi szándékának fő mozgatórugója: a vonzó amerikai piacon terjeszkedni. A szektor meghatározói a Lucent, és konkurensei a Nortel Networks és a Cisco Systems.

Egy ideje híre kelt, hogy a Lucent meg akar válni üvegszál üzletágától, 5 milliárd dollárért. Az Alcatel továbbra is érdeklődik ez iránt az üzletág iránt, ha nem tudja az egész vállalatot megvenni. A Lucent fúzióba is belemenne, az Alcatel azonban egyértelművé tette vételi szándékát.

A Reuters hírügynökség megkeresésére az Alcatel nem nyilatkozott. A vállalat részvényei pénteken reggel Párizsban 4,3 százalékkal estek a hírre, és 34,45 eurón álltak. Az Alcatel részvényei tavaly szeptember óta 65 százalékkal gyengültek. A Lucent részvényei csütörtökön 9,81 dolláron zártak New Yorkban, 8 dollárcenttel magasabban.

(MTI)

Ajánlat:

Alcatel

Lucent Technologies

Korábban:

Alcatel- és Ericsson-mobilokat gyárthat Magyarország
(2001. április 27.)

A keresletcsökkenés miatt veszteséges lesz az Alcatel mobilrészlege
(2001. március 12.)

Kevesebb haszonra számít az Alcatel
(2001. március 8.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!