A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

A gyors háború reményében erősödött a dollár

Vágólapra másolva!
Jelentősen emelkedett a dollár árfolyama arra a hírre, hogy az Egyesült Államok titkos tárgyalásokat kezdett az iraki hadsereggel a fegyverletételről. Szakértők szerint a dollár erősödése mögött spekuláció is állhat.
Vágólapra másolva!

Reggel Londonban 1,0907 dollárt adtak egy euróért azután, hogy a közös valuta árfolyama a szerdai New York-i kereskedés végén 1,0991 dollár volt; hét hónapja nem volt példa arra, hogy a dollár egy nap alatt ennyit erősödött volna az euróval szemben - írja a Bloomberg hírügynökség.

A dollár árfolyama azután kezdett emelkedni, hogy híradások szerint a CIA titkos tárgyalásokat kezdett az iraki hadsereggel arról, hogy az amerikai offenzíva megindulása után az iraki katonák megadják magukat. Az elmúlt három hónapban a dollár 6,6 százalékkal gyengült az európai közös valutához képest a háborús veszély miatt.

A BBC által megkérdezett elemzők szerint a dollár erősödése mögött részben spekuláció is állhat: az amerikai valuta olcsóbbodására játszó befektetők elkezdték visszavásárolni korábban eladott dollárjaikat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!