A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
Ugyan George Russell, a Mercedes brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjat, de a futam után a brit autója megbukott a versenyt követő ellenőrzésen, így elvették a győzelmét.

A Belga Nagydíjat George Russell nyerte, aki mindössze egy kerékcserével csinálta végig a 44 körös versenyt. A futam után azonban vizsgálat indult ellene, mivel a futam utáni ellenőrzésen az ellenőrök úgy találták, az autója nem érte el a 798 kg-ban meghatározott minimumsúlyt azt követően, hogy üzemanyagmintát vettek belőle a leintés után. 

F1 Belgian Grand Prix 2024, George Russell
Russellt kizárták, Hamilton a győztes
Fotó: NurPhoto via AFP

Elvették Russell győzelmét Belgiumban

A sorozat honlapja arról számolt be, hogy mivel a brit autója könnyebbnek bizonyult a megengedett minimum tömegnél, így elvették tőle a futamgyőzelmet és a hivatalos győztes a csapattársa, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton lett.

A Silverstone-ban szintén győztes 39 éves brit pilótának ez az idei második, pályafutása 104. futamgyőzelme. 

Az eset után Russell a közösségi oldalán érthetően csalódottan reagált a büntetésére.

Szívszorító… 1,5 kilogrammal volt könnyebb, és ezért kizártak. Ma mindent beleadtunk a pályán, büszke vagyok arra, hogy esőként haladtam át a célvonalon. Lesz ilyen még többször is"

 - írta a brit.

Russell kizárása miatt Oscar Piastri, a McLaren ausztrál pilótája lett a második, míg harmadikként a monacói Charles Leclerc zárt a Ferrarival.

A világbajnoki idény a nyári szünetet követően az augusztus 25-i Holland Nagydíjjal folytatódik. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!