A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A népszavazás közel négymilliárdba kerül

Vágólapra másolva!
A Belügyminisztérium (BM) elkészítette az európai uniós csatlakozásról szóló népszavazás költségvetését. E szerint a BM 3,8 milliárd forintból gazdálkodhat, ami csaknem megegyezik a tavalyi egyfordulós önkormányzati és kisebbségi választások keretével.
Vágólapra másolva!

Az EU-referendum informatikai hátterének megteremtésére a BM 1,05 milliárd forintot szán, írta a Napi Gazdaság. A megbízáson az Idom 2000 Konzulens Rt., a Siemens Rt., a Sun Microsystems Kft. és a Zalaszám Rt. osztozhat. A személyi kiadásokra 882 millió forint jut, ez magába foglalja a 11 szavazatszámláló bizottság tagjainak a tiszteletdíját is.

Az informatikai szolgáltatások közül az Idom kapta a legnagyobb megbízást, a cég bruttó 403 millió forintért készíti el és működteti a népszavazás lebonyolításához szükséges alkalmazásokat. A Siemens az informatikai szolgáltatásokat és eszközbérletet 155 millió forintért biztosítja, az illetéktelen hozzáférések elleni védelmért pedig a Sun 30,5 millió forintot kap. A választás pénzügyi és logisztikai rendszerét a Zalaszám bővíti, 88 millió forintért, a menedzselést, minőségbiztosítást és dokumentációs tevékenységeket pedig az AAM Vezetői Kft.-vel együtt biztosítja 199 millió forintért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!