A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Esnek a biztosítók és az áruházláncok részvényei Európában

Vágólapra másolva!
Az európai tőzsdék gyengüléssel reagáltak az Irak elleni támadás megindulására. Legnagyobb mértékben a német tőzsdén jegyzet biztosítótársaságok árfolyama esett.
Vágólapra másolva!

A londoni tőzsde irányadó mutatója, a FTSE 100-as 0,3 százalékos mínuszban állt csütörtökön nyitás után, a frankfurti DAX 30-as 0,7 százalékkal, a párizsi CAC-40-es pedig 0,76 százalékkal csökkent.

Irak/irak/index.htmlKövesse nyomon az eseményeket az [origo] különoldalán!

Németországban nagymértékű eladási rohamot váltott ki a biztosító cégek befektetőiből az amerikai támadás: a frankfurti tőzsdén a Münchener Rückversicherung viszontbiztosító részvényei 7,6 százalékot vesztettek árfolyamukból. Az Allianz biztosító részvényeinek árfolyama 5,8 százalékot zuhant, míg a Hypo Vereinsbank részvényeinek ára 4,7 százalékkal gyengült.

A londoni tőzsdén is a biztosítók és a kereskedelmi áruházláncok részvényei voltak a legnagyobb veszteségben nyitás után. A Royal Sun & Alliance biztosítócsoport részvényeinek árfolyama 1,38 százalékkal, a pénzügyi szolgáltató Prudential Securities részvényeinek árfolyama pedig 1,7 százalékkal volt kevesebb a szerdai záróárnál. A Safeway kereskedelmi áruházlánc papírjainak árfolyama 2,38 százalékos, míg a Morrison Supermarkets részvényeinek árfolyama 2,86 százalékos veszteségben volt.

Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

A trend hasonló volt Londonban Párizsban is. Az Axa biztosító részvényei 2,6 százalékkal értek kevesebbet a szerdai záróárnál, míg a BNP Paribas banki részvények árfolyama 1,7 százalékos esést mutatott.

A Budapesti Értéktőzsde irányadó mutatója emelkedett nyitás után. A BUX 0,7 százalékkal volt erősebb csütörtökön fél 11-kor a szerdai zárásnál. A vezető papírok árfolyama a Richter kivételével emelkedett. A Matáv-papírok árfolyama 1,07 százalékkal, a Mol részvényeké 1,36 százalékkal, az OTP papírjainak árfolyama pedig 0,58 százalékkal nőtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!