A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egy jó pályázat a túlélést jelentheti

Vágólapra másolva!
Mivel az Uniós források jelentős részben pályázatokon szerezhetők meg ezért rendkívűl fontos a kis- és középvállalkozások EU-pályázatokon való részvételéhez szükséges tudnivalók megismertetése. Ennek szellemében kezdeményezett a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium átfogó képzési programot kis- és középvállalkozások számára - írja a Mendzsmentfórum.
Vágólapra másolva!

Az EU-s pályázatokkal kapcsolatos képzésekről Csillag István miniszter adott tájékoztatást: a program célja az, hogy a kis- és középvállalkozások számára az európai uniós források fogadására jól felkészült tanácsadói szolgáltatás álljon rendelkezésre. A tanfolyamon kiképzett későbbi szakértők segítik majd a kis- és közepes vállalkozásokat az EU-s pályázatok megírásában.

Mint elhangzott, a Multiplikátor program néven indítandó rendszer két lépcsőből áll: az első lépcsőben a GKM irányításával és koordinálásával az EU-pályázatkészítési gyakorlattal rendelkező oktatók segítségével olyan oktatói-tanácsadói gárdát képeznek ki, akik a jövőben maguk is képesek lesznek pályázatkészítési tudásukat továbbadni a kis- és közepes vállalkozások munkatársainak.

A program fókuszpontjában első körben azok a személyek és szervezetek lesznek, amelyek azután a tudás transzferálását meg tudják szervezni. Így leginkább a kamarák és az érdekképviseletek országos és regionális szervezeteinek munkatársait, valamint a helyi vállalkozói központok munkatársait képzik az első körben. A gazdasági miniszter ismertette: a közeljövőben közbeszerzési eljárással választják ki azt a képzőközpontot, amely összefogja az országban az oktatást. Az első hullámban kétszer 200-250 szakembert oktatnak, egy hatnapos képzési program keretében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!