A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
16:10VívásHungary-USA
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

A szaktárca elveti az eva-plusz ötletét

Vágólapra másolva!
Nem tartja indokoltnak az eva-plusz bevezetését a Pénzügyminisztérium, inkább a jelenlegi szabályozást módosítaná. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara javaslata szerint az új, evához hasonó átalányadózási formában 18 százalék lenne a számított adó, de ez számlával igazolt költségekkel 8 százalékra csökkenhetne.
Vágólapra másolva!
Eva-plusz bevezetését javasolja a BKIK/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030811evaplusz.html

Abból kiindulva, hogy a mikrovállalkozások számára vonzó egy, az evához hasonló, egyszerű átalányadózási mód, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) kidolgozta az "eva-plusz" konstrukciót. "Ebben az az új, hogy a bevételi maximum 15 millióról 30 millió forintra, az adókulcs pedig 15-ről 18 százalékra emelkedne, de a számlával igazolt költségek levonhatók lennének" - mondta Vadász György, a BKIK alelnöke.

A PM egyszerűsítené a jelenlegi szabályozást

A Pénzügyminisztérium nem tartja indokoltnak az evához hasonló, új átalányadó bevezetését - közölte a szaktárca csütörtökön. A tárca véleménye szerint az eva-plusz ellentmond az egyszerűsített vállalkozói adózás egyik alapelvének, az adminisztrációs egyszerűsítésnek, hiszen az adózóknak továbbra is kellene a költségszámlákat gyűjteniük.

A Pénzügyminisztérium szerint az eva-törvény első tapasztalatai jók, de a bevezetés óta eltelt idő rövidsége miatt még nem elemezhető teljes körűen, így egy új egyszerűsített adózási mód jövő évi bevezetése korai lenne.

Eva - adózás egyszerűbben/uzletinegyed/hirek/20021114brrr.html

A PM a jelenlegi szabályozás módosításával akarja elérni, hogy az adózók közül többen válasszák az evát, közölte a tárca. Ennek érdekében, valamint az EU-csatlakozásból következő harmonizációs kötelezettségek miatt néhány, 2004-től hatályos módosítás várható az eva-törvényben.

A tervezett törvénymódosítás a bejelentkezésre vonatkozó feltételeket egyszerűsítené le. Így például az eva alá már bejelentkezett adóalanynak nem kell bejelentési szándékát megismételnie, ha megfelel a törvényben foglalt feltételeknek.

Az evából eddig 17 milliárd forint folyt be a költségvetésbe, annyi, amennyit egész évre jósolt a pénzügyi tárca.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!