A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Az inflációs félelmek miatt gyengül a forint

Vágólapra másolva!
A bankközi devizapiacon csütörtök délután 7,62 százalékon állt a forint a sáv erős oldalán, 68 bázisponttal gyengébben a szerda esti helyzeténél. Az eurót 260,80/90 forinton jegyezték, több mint egy forinttal drágábban a szerda délutáni árfolyamnál.
Vágólapra másolva!

A kereskedők szerint a piacon az Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfői inflációsjelentését várják, és arra számítanak, hogy az év további részében az előzetes becslésekhez képest erőteljesebb lesz az áremelkedés. Ez már érződik a külföldiek forint- és államkötvény eladásában - mondják.

Csütörtökön a forint 7,49-8,06 százalék között ingadozott. A közepes forgalomban az euróval 259,60 és 261,20 forint között kereskedtek. A dollár - hasonlóan a nemzetközi piaci tendenciához - Budapesten is erősödött. Délután 231,20/50 forinton jegyezték, mintegy 1,50 forinttal magasabban a szerda délutáni kurzusnál.

Az overnight kamatok 9,30/50 százalékra emelkedtek a szerda délutáni 9,00 százalék körüli szintről. A hosszabb lejáratokon mérsékelt forgalomban 5-10 bázisponttal emelkedtek a kamatok.

Pénteken alacsony forgalmú piacra számítanak, mivel a német és az osztrák bankok zárva tartanak. Várhatóan a kamatok mozgása is mérsékelt lesz, mert az infláció várható alakulása kevés teret hagy a jegybanknak a kamatcsökkentésre - mondják kereskedők.

Az állampapírok másodpiacán megtört a vásárlói trend, napok óta először eladói túlsúlyról számoltak be a kereskedők. A hozamszint ennek megfelelően az egy évnél hosszabb lejáratokon 6-8 bázisponttal emelkedett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!