A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

9000 pont alatt a BUX, száguld a Richter

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde irányadó mutatója, a BUX-index csütörtökön 9000 pont alá esett, és délután három órakor 21 ponttal volt alacsonyabban, mint szerdán záráskor. A még mindig 270 forint fölötti euróárfolyam nem nyugtatta meg a befektetőket, és egyedül a Richter részvényeinek árfolyama emelkedett a vezető papírok közül, az azonban erőteljesen.
Vágólapra másolva!
Óriásit buknak a forinton a devizaadósok/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20031204oriasit.htmlTőzsdehttp://origo.eco.hu/tozsde/tozsde1.php

A Richter-papírok árfolyama erőteljesen, közel 800 forinttal állt magasabban, mint szerdán záráskor, és csütörtökön délután háromkor 24 800 forinton állt. A gyógyszeripari társaság részvényeit gyakorlatilag „menekülő részvénynek” használják a befektetők. A Richternek ugyanis - amellett, hogy kiváló negyedév van a háta mögött - nincsen devizaadóssága, és a gyengülő forint (illetve a forinthoz képest erősödő euró) kimondottan kedvez a társaságnak.

A többi vezető részvény megsínyli a forintpiaci mizériát: az OTP-részvények árfolyama 65 forinttal 2555 forintra, a Mol papírjainak ára 30 forinttal 6020 forinta, a Matáv részvényeinek árfolyama pedig 8 forinttal 715 forintra csökkent. A BUX értékével kapcsolatban még pár héttel ezelőtt olyan jóslatokba bocsátkoztak az elemők, hogy rövidesen áttörheti a lélektani 10 ezer pontos határt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!