A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Kilenchavi csúcson a forint

Vágólapra másolva!
A bankközi devizapiacon 252 forint alá gyengült az euró árfolyama: ilyen erős legutoljára a tavalyi sáveltolás előtt volt a hazai fizetőeszköz. A forint 10,71 százalékon állt a sáv erős oldalán a piac nyitásakor. A szakértők szerint marad az erősödő tendencia, bár kisebb kiigazítások elképzelhetők.
Vágólapra másolva!

Egy euró 251,80/252,30 forint között cserélt gazdát a bankközi piacon nyitás után, a hétfő délutáni 252,30/252,50 forintos árfolyam után. A dollár nyitáskor 204,31/204,64 forintot ért, a hétfői 204,00/204,10 forinthoz képest: az amerikai fizetőeszköz a nemzetközi kereskedésben is enyhén erősödött az euróhoz képest.

Sáveltolás előtti szinten a forint

A kormány a sávközép eltolásáról döntött/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030604akormany.html

A forint legutóbb tavaly június elején, a sáveltolás előtt volt ilyen erős az euróhoz képest, a bejelentés után a hazai fizetőeszköz árfolyama mintegy 10 forinttal gyengült , és azóta nem is tudott a jelenlegi szintre erősödni, mondta az [origo]-nak Búró Szilárd, a Hamilton International Tőzsdeügynökség Rt. szakértője.

A nem túl nagy kamatcsökkentés adott esélyt ara, hogy erősödésnek induljon a forint, a szakértő szerint. Jó döntést hozott a jegybank a 25 bázispontos kamatvágással, hiszen megmutatta az irányt, hogy további csökkentés is eléképzelhető, mondta Búró Szilárd.

Váratlanul kamatot csökkentett a jegybank/uzletinegyed/befektetes/20040322varatlanul.html

A döntés bejelentése után egy rövid időre gyengült a forint, némi profitrealizálás kezdődött, de ennek hamar vége szakadt: nagymértékű profitrealizálás nem indult meg. A forint hosszabb távú erősödése megalapozott, hiszen a jegybanki kamat még mindig igen vonzó az európai uniós kamathoz képest, de a hangulat is jó a piacon, erősödik a bizalom, mondta az elemző.

A forint erősödésére számítanak

Egy ilyen erősödésnek az esetleges gátja az infláció lehet, ha ez nagyobb lesz a vártnál, akkor megnehezíti a további kamatcsökkentést, mondta Búró Szilárd. A szakértő szerint most úgy tűnik, hogy sok ellenérv nincs a forint ellen, minden tekintetben jól alakulnak a dolgok. A devizapiacon azonban sokszor a reális tendenciák ellenére történnek a dolgok, tehát nem elképzelhető a forint gyengülése: 2-3 forintos mozgás ilyen piacon nem mérték, mondta a szakértő. Ez a lehetőség mindig ott van, ennek ellenére a jelenlegi tendencia az árfolyamerősödés, a forint az euróval szemben akár a 248-as szintre is erősödhet, mondta Búró Szilárd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!