Tovább csökken az üzemanyagok ára szerdától

Vágólapra másolva!
A Mol Rt. június 27-én, szerda 0 órától a motorbenzin literenkénti fogyasztói árát újabb 4 forinttal, a gázolajét 3 forinttal csökkenti. Az autógáz ára nem változik. A fenti árintézkedéseket a nemzetközi piacokon végbement jegyzésár-csökkenések tették lehetővé - tette közzé az olajtársaság hétfőn.
Vágólapra másolva!

A nyári autózási szezonra való felkészülésként - elsősorban az USA-ban - mintegy 2-2,5 hónapja megindult készletnövelés eredményeként a motorbenzin-tartalékok néhány hete már elérték azt a szintet, amit a piac elegendőnek ítélt meg: azóta folyamatosan csökkennek a jegyzésárak. Ezért a legutóbbi időszakban a finomítók mérsékelték a benzin előállítását, és növelték a gázolaj-feldolgozást. Ennek következtében ez utóbbi termék készletei is emelkedtek.

A Mol Rt. a hazai üzemanyagárak alakításában a nemzetközi tendenciákat folyamatosan követte, s a jelenlegi árcsökkentéssel együtt a motorbenzin 23 forinttal olcsóbb, mint május közepén volt. Az üzemanyag-jegyzésárakhoz képest a kőolajárak jelenleg igen magasak, ami miatt a piacon kialakult termékárak továbbra is instabilnak tekinthetők.

A 2001. június 27-én 0.00 órától érvényes nagykereskedelmi árak az átlagos fogyasztói árat a következőképpen alakítják:

EN 91 ólmozatlan benzin

223,50 Ft/l

EN 91 keverék benzin

226,50 Ft/l

ESZ 95 ólmozatlan benzin

226,50 Ft/l

ESZ 98 ólmozatlan benzin

235,50 Ft/l

Diesel gázolaj

214,00 Ft/l

Autógáz

135,00 Ft/l

Az egyes Mol-töltőállomások, illetve a más olajtársaságok által alkalmazott kútárak a Mol listaártól eltérhetnek - teszi hozzá a közlemény.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Mol Rt.

Korábban:

Egy héten belül másodszor csökken a benzin ára
(2001. június 20.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről