A Bertelsmann az RTL Group többségi tulajdonosa

Vágólapra másolva!
A Bertelsmann médiakonszern részvénycserével további 30 százaléknyi tulajdonrészhez jutott Európa legnagyobb TV-, rádió és filmvállalatában, az RTL Group-ban, így 67 százalékkal annak többségi tulajdonosává vált.
Vágólapra másolva!

A 30 százalékos RTL részért cserébe a Groupe Bruxelles Lambert S.A. (GBL) pénzügyi befektetőcsoport 25,1 százalékot szerzett a gütersloh-i székhelyű Bertelsmannban. A GBL három év múlva adhatja el vagy viheti börzére tulajdonrészét. A tranzakció értéke 10 milliárd euró körül van.

A Bertelsmannak így 57,6 százaléka a Bertelsmann alapítvány (a ZEIT-alapítvány 7,4 százalékos részének visszavásárlásával), 17,3 százaléka a Mohn család, míg 25,1 százaléka a GBL tulajdonában van.

A Bertelsmann mellett a brit Pearson médiacsoport 22 százalékban birtokosa az RTL-nek, további 11 százalék közkézen forog. A Pearson-részre, mely az új felállás szerint többé nem jelent stratégiai részesedést, a Bertelsmannak elővásárlási joga van.

Az RTL csoportba tartozó 22 televíziós csatorna és 18 rádióállomás megszerzése fontos stratégiai lépésnek számít a Bertelsmann történetében.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

RTL Group

Bertelsmann

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről