Drasztikus biztosítói díjemelések

Vágólapra másolva!
A hazai biztosítók jelentős része ipari vagyonbiztosításainak díját átlagosan minimum 30-60 százalékkal, a korábban alultervezett tarifájú szerződéseket pedig 200-300 százalékkal emelte vagy emeli meg a tavaly szeptemberi, Amerikát ért terrortámadás nyomán nagyvállalati ügyfeleinél.
Vágólapra másolva!

A Világgazdaság információi szerint például az Allianz Hungária a közelmúltban a BorsodChem hasonló létesítményeinek (és kockázatainak) tarifáival összevetve két és félszeres díjajánlatot tett a vegyipari cég 34 milliárd forint értékű új kazincbarcikai TDI-üzemének vagyon- és üzemszünet-biztosítására. A vegyipari cég az - évi közel 100 millió forint díjjal járó szerződés megkötése előtt tájékozódni próbált a hazai biztosítási piacon, azonban nem kapott jobb ajánlatot időben - írja a lap.

A nemzetközi viszontbiztosítási piacon átlagosan, a megszokott díjon felül, 15-150 százalékos a növekmény mértéke. Az üzemszünet-biztosításoknál - amelyek összege az adott vállalat vagyonértékének sokszorosa is lehet - azonban akár 500 százalékos drágulás is lehetséges, a biztosított objektumok veszélyességétől, előtörténetétől függően. Az emelkedés oka, hogy az amerikai események nyomán megcsappant a jelentős viszontbiztosítók díjtartaléka, így azok a korábbinál sokkal kevesebb fedezetet tudnak vállalni.

(MTI)

Ajánlat:

Biztosítás
(az Üzleti Negyed melléklete)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről