A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ecclestone az autógyárakkal szövetkezik a Kirch TV-jogaiért

Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone, és a Forma-1-ben érdekelt autógyárak közös ajánlatot tesznek a Kirch-médiacsoport tulajdonában lévő televíziós jogok visszavásárlására - értesült a Financial Times. Az ajánlat sikere esetén elkerülhető lenne, hogy az autógyártók 2008-ra egy alternatív gyorsasági versenysorozatot indítsanak. Az ajánlat pontos összegéről nincs információ, de a lap 800 millió dollárról tud.  
Vágólapra másolva!

A súlyos pénzügyi válsággal küszködő német cég birtokolja a világbajnokság tv-jogaival rendelkező SEC részvényeinek 75 százalékát. A fennmaradó 25 százalék tulajdonosa az F1 versenyek reklámjogaival rendelkező Berni Ecclestone. A Kirch összesen 2 milliárd dollárt fizetett a 75 százalékos részesedésért, a részvények árfolyama azonban 60 százalékkal csökkent.

A Forma-1 legfőbb irányítójának számító Ecclestone a hét elején a genfi autókiállításon találkozott a vezető európai autógyárak szövetségének illetékeseivel, az esetleges vételárról azonban még semmi sem szivárgott ki. A Financial Times úgy tudja, hogy az autógyártók és Ecclestone 800 millió dollárt ajánlana a részesedésért.

Bernie Ecclestone tavaly adta el tulajdonrészét a német médiacsoportnak, amely a fizetős tévék programjába akarta "beépíteni" a Forma-1-et. Ez nem tetszett a vezető autógyáraknak (Fiat, BMW, DaimlerChrysler, Renault, Ford), s ezért 2008-tól új versenysorozatot terveznek. A közös akcióval Ecclestone valószínűleg elérné, hogy erre a lépésre ne kerüljön sor.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

F-1
(Az [origo] rovata)

Nem hiányzik a könyvtárából?

Mester Sándor: Multimóka - Nemzetközi cégek alulnézetből


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!