A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

A németek fele lemondja balatoni szobafoglalását

Vágólapra másolva!
A balatoni szállodákban a közelgő szezon előtt feltűnően gyengék az előrendelések, sőt sok helyütt lemondják - főleg a német vendégek - az eddigi foglalásokat. A lemondásokat az euró bevezetésével, és az ennek hatására emelkedő utazási árakkal, a német gazdasági recesszióval, és a gyenge magyar turisztikai marketingmunkával magyarázzák a szakértők.
Vágólapra másolva!

Rádóczy Andrea, a balatonfüredi Annabella és Marína, valamint a keszthelyi Helikon szálloda marketing igazgató-helyettese elmondta: a németek a foglalások 50 százalékát lemondták. A dán vendégek is lemondták a júniusi szobafoglalásaik 20 százalékát, viszont igen jelentősek az igényléseik július és augusztus hónapokra.

Rádóczy Andrea a lemondások okaként említette, hogy az euró bevezetése drágulást hozott Németországban, és valószínűen ez visszafogta az utazási kedvet.

Fekete György, a Danubius Rt. balatoni területi igazgatója arról számolt be: hévízi szállodáikban április végéig rendkívül jól alakult a forgalom, ám a május már gyengébb lesz a tavalyinál, és nem biztatóak a júniusi előrejelzések sem. Hévíz sajátos helyzetben van, az ottani szállodák a balatoniaktól eltérő megítélés alá esnek, ugyanis a gyógyvíznek köszönhetően egész évben tart a szezon - mondta az igazgató.

Fekete György szerint az euró bevezetése drágulást hozott a turisztikai piacon, és - mint mondta - az sem kedvező a szállodáknak, hogy magas a forint árfolyama, és az euróban kiajánlott áraik drágának tűnnek Németországban.

Felemásnak minősítette a szezoneleji helyzetképet Balogh Tamás, a Pannónia Hotels Rt. Balatoni Igazgatóságának marketing menedzsere. Elmondta: mondtak le szálláshelyeket náluk is - elsősorban német turisták -, de például májusban 70 százalékos, júniusban pedig 80 százalékos lesz a foglaltság a cég három siófoki szállodájában.

Elsősorban az egyéni turisták szobafoglalása esett vissza a korábbiakhoz képest, amiből azonban nem lehet még egyértelmű következtetéseket levonni az egész szezonra - tette hozzá a szakember.

Mányai Lóránd, a Club Hotel Badacsonyt üzemeltető kft. ügyvezető igazgatója szintén lehangolónak tartja a szezon előtti helyzetképet, de szerinte a főszezonban sem következik be kedvező fordulat. Az igazgató a szobafoglalások feltűnő visszaesésének okaként említette a júniusi futball világbajnokságot, a németországi gazdasági recessziót és a gyenge magyar turisztikai marketingmunkát.

(MTI)

Ajánlat:

Utazás
(Az Üzleti Negyed rovata)

Biztosítás-kalkulátor


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!