A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
Vágólapra másolva!
Korábban megírtuk, hogy komoly hőség közelít Párizs felé, ahol az olimpiai faluban eredetileg nem szereltek be légkondicionálókat a szobákba, most pedig sok sportoló úgy érzi, vannak kivételezett lakók a komplexumban.

Akár 35 foknál is magasabb hőmérséklet lehet Párizsban a következő napokban, ami azért is érdekes, mert csak a kivételezett sportolóknak van légkondicionálója a szobájában. A párizsi olimpiai faluval kapcsolatban korábban környezetvédelmi szempontok miatt született az a döntés, hogy nem lesznek légkondicionálók, de miután rengeteg panasz érkezett, a nemzeti delegációknak lehetővé tették, hogy saját költségükön mobil légkondicionáló berendezéseket igényeljenek.

Azok, akik fizettek a berendezésekért, kényelmesen tudnak pihenni de sokan vannak, akik szenvednek a párizsi kánikulában. Szőcs Bernadette, a román színekben induló asztaliteniszező a Guardian-nek nyilatkozott, elmondta, hogy egész éjjel nyitva tartották az erkélyajtót, hogy enyhüljön a hőség, de nem sokra mentek vele.

Túl meleg van az olimpiai faluban
Fotó: David Goldman / POOL / AFP

„Nincs légkondicionáló, csak egy ventilátor, és ez nem elég. Szerencsénk volt, hogy kint nem volt túl meleg eddig, így nem volt rá olyan nagy szükség, de most meleg van, és a  szobában is kezd hőség lenni. A ventilátor nem elég erős, éjszaka nyitott ajtóval alszunk” – mondta a sportoló.

A szervezőbizottság  szóvivője elmondta, hogy a sportolóknak azt tanácsolják, igyanak sok folyadékot, éjszaka nyissák ki az ablakokat, napközben pedig tartsák lehúzva a redőnyöket. A fenntarthatóság jegyében készült épületekkel kapcsolatban elmondták, mobil légkondicionáló egységet helyeznek majd az épületek legmelegebb pontjaira.

A szobák hűtését a zöldebb olimpia jegyében vízhűtéssel tervezték megoldani, de úgy tűnik, a megoldás nem működik megfelelően. A szervezők vonakodva beleegyeztek abba, hogy ideiglenes légkondicionáló egységeket biztosítsanak, amelyeket extra költségként számolnak fel azoknak, akik lefoglalták őket.

A szervezők szerint a nemzeti delegációk 2700 légkondicionálót rendeltek, de az olimpiai faluban több mint 7000 szoba van. A sportolók egy része szerint igazságtalan, hogy a tehetősebb országok előnyben részesülnek. Nem csak a légkondicionálókkal ez a helyzet, de például a britek saját szakácsot is vittek, miután kiderült, nem megfelelő az ellátás az olimpiai faluban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!