A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

A Sláger együttműködést kér

Vágólapra másolva!
A rádiós műsorszolgáltatási díj új alapokra helyezése érdekében kérte a két országos kereskedelmi csatorna, a Juventus és a Danubius, valamint a hétfőn beiktatott miniszterelnök és a parlamenti pártok médiapolitikusainak együttműködését levelében a Sláger Rádió vezetése. A vezetés szerint indokolatlanul magas a műsorszolgáltatási díj. Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szerint a médiatörvény alapján nincs tárgyalási lehetőség.
Vágólapra másolva!

A két adótól közös fellépést, a politika szereplőitől az újratárgyalás támogatását kérték, mondta a rádió igazgatóságának alelnöke Barbara Brill. A Danubius rádió máris jelezte, hogy nem látja indokát az egyeztetésnek.

Brill szerint Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is magas a műsorszolgáltatási díj. A jóval magasabb GDP-vel és nagyobb belső piaccal rendelkező Nagy-Britanniában egy országos kereskedelmi rádió a Sláger által fizetett díj negyedéért sugározhat, mondta az alelnök.

Tisztességes, igazságos szintre csökkentett, a piac teljesítőképességének megfelelő díjat szeretnének elérni, mondta Brill. Míg a televíziók reklámbevételeik három, addig a rádiók 35 százalékát fizetik be ezen a címen az ORTT-nek, az alelnök szerint.

A médiatörvény alapján az ORTT és a Sláger Rádió jogvitájában nincs tárgyalási lehetőség és helyzet - nyilatkozta a felek között fennálló, műsorszolgáltatási díjjal kapcsolatos perben az ORTT jogi képviseletét ellátó Bogdán Tibor.

Ami van, az szerződésszegés és felmondott szerződés, és a díj összegét nem lehet újratárgyalni, függetlenül attól, hogy az ORTT-nek szándékában áll-e ez - mondta Bogdán.

A pályázat alapján egyértelmű volt az, hogy az indulókon múlik, hogy ki mekkora díjat ajánl, a saját kockázatára, közölte az ORTT-t képviselő ügyvéd.

A Sláger Rádió szenvedő alanya annak, ahogy az ORTT helytelen módon menedzseli a médiapiacot, mondta Barbara Brill, és cáfolta, hogy a társaság azért biztosít a konkurenciánál olcsóbb hirdetési lehetőségeket, mert tavaly november óta nem rótták le esedékessé vált díjtartozásukat.

Az alelnök figyelmeztette a versenytársakat, hogy ha nem hagynak fel ezekkel a "rágalmakkal", a Sláger a Gazdasági versenyhivatalhoz fordul. Cégük nem saját maga, hanem a piac minden szereplője érdekében próbálja elérni a műsorszolgáltatási díj csökkentését, mondta Barbara Brill.

(MTI)

Ajánlat:

ORTT

Sláger Rádió

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!