Ha már unja a szendvicskrémeket, készítsen egy nagy adag padlizsánkrémet, nem fogja megbánni!
2024. július 31. 08:48
Olvasási idő: 3 perc
Ezzel az ínycsiklandó padlizsánkrém-recepttel nem lőhetünk mellé.
Vágólapra másolva!
Itt az ideje újra felfedezni az aránylag mellőzött padlizsánt, hiszen számtalan ínycsiklandó fogás készülhet belőle, lehet grillezni, de kiránthatjuk, tölthetjük, gazdagíthatjuk vele a salátákat, vagy, ahogy a leggyakrabban tesszük, készíthetünk belőle padlizsánkrémet is, amely egy tökéletes nyári reggeli vagy vacsora alapjául szolgálhat. Mutatjuk, hogyan készül.
A padlizsánkrém az egyik legízletesebb zöldségkrém, ami készülhet majonézzel, tahinivel, joghurttal diétás változatban, de lehet paradicsomos és füstös ízesítésű is. A legtöbb esetben pirítósra kenve használatos, amelyből ínycsiklandó reggeli vagy vacsora készül. Így készül:
Padlizsánkrém
Hozzávalók:
2 db nagyobb padlizsán
0.5 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
3 ek majonéz
Elkészítése:
A különlegesen finom padlizsánkrém elkészítéséhez a padlizsánokat megmossuk, megszurkáljuk, majd egészben 1 óra alatt megsütjük 170 fokra előmelegített sütőben.
Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, megvárjuk, hogy kissé kihűljön. A héjából kikaparjuk a húst (a magokat kidobjuk!), és turmixgépbe tesszük.
A lila hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a padlizsánhoz adjuk, majd az egészet krémesre összeturmixoljuk.
Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Amikor egészen kihűlt, hozzákeverjük a majonézt is. Pirítóssal kínáljuk.
Tipp: A majonézt 3 evőkanál olívaolajjal helyettesíthetjük, ha valaki nem szereti, vagy majonéz nélkül szeretné elkészíteni. Így is nagyon finom lesz a padlizsánkrém.
Ha egyéb receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!