Volksbank-HVB Jelzálogbank együttműködési megállapodás

Vágólapra másolva!
A Magyarországi Volksbank Rt. és a HVB Jelzálogbank Rt. május 21-én együttműködési megállapodást írtak alá, amelynek lényege a refinanszírozáshoz kapcsolódó forrásoldali kamattámogatás bevonása a lakáshitelezésbe – adták hírül a felek közleményben.
Vágólapra másolva!

A két pénzintézet közötti megállapodással a Magyarországi Volksbank Rt. ügyfelei számára új lehetőség nyílik meg, hogy lakásépítési, -vásárlási, -bővítési és -korszerűsítési céljaikhoz állami kamattámogatásos hiteleket vegyenek fel.

A Volksbank Rt. mind a jelzáloglevéllel finanszírozott hitelekre, mind a kiegészítő kamattámogatásra vonatkozó kedvezményeket felhasználva kínál lakáscélú kölcsönöket. Az ügyfelek részére a maximális állami kamattámogatás biztosítása azon alapszik, hogy a jelzálogleveleket kibocsátó HVB Jelzálogbank megvásárolja a Volksbank által kihelyezett lakáscélú hitelek mögött álló önálló ingatlan jelzálogjogokat, amelyeket a bank visszavásárol.

Az önálló jelzálogjogok fedezete mellett kihelyezett kölcsönök a régi és új lakásokkal kapcsolatos kormányrendeletben definiált finanszírozási célokhoz, valamint ügyfélkörhöz kapcsolódnak. A hiteltermékek ügyleti kamatai is teljesítik a kamattámogatás igénybevételéhez előírt feltételrendszert.

A Volksbank Rt. hálózatán keresztül júniusban vezeti be a kondíciós listája szerinti feltételekkel a forrásoldali és kiegészítő kamattámogatásos hiteleit. A HVB Jelzálogbank és a Volksbank az együttműködési megállapodás aláírásával hosszú távú kooperációra kötelezték el magukat a lakáscélú, állami kamattámogatású jelzáloghitelek üzletágában.

A két pénzintézet gyors, versenyképes finanszírozási szolgáltatást fog nyújtani az érdeklődőknek, és a szolgáltatás színvonalát, valamint az ügyfelek elégedettségét folyamatosan mérik. A HVB Jelzálogbank az év elején állapodott meg az ING NN csoporttal hasonló konstrukcióban és a jövőben további együttműködést terveznek.

(MTI)

Ajánlat:

Volksbank

HVB Jelzálogbank


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!