A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Egymilliárd forinttal gazdagodhat a ZTE

Vágólapra másolva!
A ZTE esetleges keddi, Manchester United elleni továbbjutása, és a Bajnokok Ligájában való részvétele több százmillió forintos bevételhez juttatná a zalai sztárcsapatot. Nagy Ferenc klubmenedzser az Üzleti Negyednek elmondta, hogy szerencsés esetben - és a BL-ben nyújtott legszerényebb teljesítmény esetén is - mintegy 1-1,2 milliárd forinttal gazdagodik a klub, amely összegben már a tv-közvetítési díjak és a reklámokból származó bevételek is benne vannak.
Vágólapra másolva!

Nagy Ferenc elmondta, hogy a csapat eddigi szerepléséről még nem készült el a pontos elszámolás, de az NK Zagreben legyőzésével megközelítően 140-150 millió forintot keresett a klub, amiben benne van a közvetítési jogdíjakból és a jegyeladásokból származó bevétel is.

Amennyiben a ZTE kiesik a Bajnokok Ligájából, és az UEFA-kupában folytatja a szereplését, úgy az eddig lejátszott selejtezők után 150 ezer svájci frank illeti meg a csapatot, és ehhez még 80 ezer frankos meccsenkénti prémium jön. Amennyiben további UEFA-kupa fordulókon jut túl a csapat, akár 100 millió forintot is kaphat a nemzetközi szövetségtől.

Ha a zalaegerszegi gárda túljut nagyhírű, de az utóbbi idő gyengélkedő ellenfelén, akkor - az UEFA tavalyi adatai alapján - 3 031 250 svájci frankot - 505 millió forintot kap, kiegészülve az egyszeri 500 ezer frankos - 83 millió forintos - meccsprémiummal. Ez természetesen abban az esetben is jár a csapatnak, ha egyetlen pontos sem szerez a csoportmeccseken. Egy győzelem szintén 500 ezer, egy döntetlen pedig 300 ezer frankot - 50 millió forintot - ér. Amennyiben tehát a ZTE a lehető leggyengébben szerepel a BL-ben, minimum 588 millió forinttal gazdagodik.

Ebben az összegben azonban még nincs benne a televíziós közvetítési jogdíjakból, és reklámokból származó bevétel. Ezekről szólva Nagy Ferenc az Üzleti Negyednek elmondta, hogy a csapat esetleges BL-meccseinek közvetítési-, és reklámjogait a német UFA cég értékesíti. A klubmenedzser közölte, hogy a szerződés szerint abban az esetben jár jól igazán a ZTE, ha német vagy olasz csapatot kap ellenfélként, ebben az esetben meccsenként ugyanis további 100-120 millió forintot kasszírozhat a klub.

A zalai klub fő támogatója az idei bajnokság kezdete óta a német E.ON energiaipari cég, amely Nagy Ferenc szavai szerint szóbeli ígéretet tett arra, hogy sikeres BL-szereplés esetén az éves szponzorációs kereten felül további prémiumot is felajánl, amelynek pontos összegéről a menedzser nem nyilatkozott.

A Manchester United elleni hazai találkozó előtt a ZTE egyébként együttműködési megállapodást kötött a magyarországi Vodafone-nal, amelynek anyacége a Manchester United főszponzora. A megállapodás a budapesti találkozóra, és a manchesteri mérkőzésre szól. Nagy Ferenc egyébként elmondta, hogy a Vodafone telefonos játékának bevételeiből is részesedik a klub.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

ZTE

Manchester United

Magyarfoci
(Az [origo] rovata)

Korábban:

Hatszázmilliót kereshet a ZTE a BL-ben
(2002. július 3.)

Növelheti költségvetését a ZTE
(2002. augusztus 5.)

Százszorosát éri a Manchester a Zalaegerszegnek
(2002. augusztus 14.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!