A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

KPMG: Jól sikerült Magyarország első féléve az EU-ban

Vágólapra másolva!
A KPMG tapasztalatai szerint összességében jól sikerült Magyarország uniós tagságának első féléve. A nemzetközi könyvvizsgáló cég szerint a magyar társaságok többségükben sikerrel vették a tagsággal járó megnövekedett vállalkozói feladatokat.
Vágólapra másolva!
Kik olvasnak gazdasági híreket?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=002_03_1_12_2_1_05_04Ön tudja a választ?

A csatlakozás után a külföldi beruházók nagyobb bizalommal tekintenek Magyarországra, a magyarországi beruházási lehetőségekre. Jellemző az, hogy a privatizációs ügyletek és a zöldmezős beruházások után egyre jelentősebb méreteket ölt a magyarországi versenyképes cégek felvásárlása is - mondta Robert Stöllinger, a magyarországi KPMG ügyvezetője.

Robert Stöllinger szerint a kelet-európai régiót tekintve elmondható, hogy ma már nem Magyarországon a legalacsonyabb a társasági adó kulcsa, emellett a helyi iparűzési adó, a magas áfakulcsok, a jelentős tb- és más típusú járulékterhek nem javítják az ország versenyképességét.

Elfogadták a jövő évi adótörvényeket/uzletinegyed/ado/20041108elfogadtak.htmlVálaszthatnak a bankok, hogy adóznak/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20041020valaszthatnak.html

László Csaba volt pénzügyminiszter, a KPMG adópartnere kiemelte, hogy összességében egymás hatásait mérséklő változásokat hoznak az új adójogszabályok a vállalkozások, illetve a magánszemélyek életében. A volt pénzügyminiszter kedvezőnek mondta, hogy a társasági adó alapjából a fizetett helyi adó 25 százaléka helyett már 50 százaléka vonható le jövőre, de szerinte hosszú távon szükséges a helyi adó rendszerének átfogó reformja, hogy növekedjen az ország versenyképessége.

A volt pénzügyminiszter szerint a magyarországi vállalkozások esetében a helyi iparűzési adó az egyik legnagyobb teher, a vállalkozóknál szektortól függően átlagosan a vállalati nyereség 20 százalékát is elviheti ez az adófajta.

Az új banki különadóval kapcsolatban László Csaba emlékeztetett arra, hogy a nemzetközi méretű pénzintézeti csoportok megtehetik, hogy az unión belül átcsoportosítják egyes üzleti tevékenységüket. László Csaba szerint a hitelintézetek, illetve a pénzügyi vállalkozások egy része vagy költségcsökkentéssel, vagy a banki adó terheinek ügyfelekre áthárításával próbálja megőrizni nyereségmutatóit a következő időszakban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!