A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A bankszektor hajtotta újabb csúcsra a BUX-ot

Vágólapra másolva!
Újabb történelmi csúcsra, 0,3 százalékkal 16 305 pontra erősödött a Budapesti Értéktőzsde hivatalos indexe, a BUX a mai kereskedés végén. A 17,7 milliárd forintos összforgalom számottevő hányadát az OTP generálta.
Vágólapra másolva!

A régióban a lengyel WIG 20 0,2, az orosz RTS 0,3 százalékkal csökkent, a cseh PX 50 0,8 százalékkal emelkedett.

Budapesten kiemelkedő, 7 milliárd forintos kötési összérték mellett lendült újabb csúcsra az OTP árfolyama. A bankpapírok 1,5 százalékkal 6180 forintig erősödtek, a nap során azonban 6250 forintos, soha nem látott magasságban is jártak.

hírek, elemzések, tőzsdehttp://www.portfolio.hu

A nap másik két jelentős nyertese a BorsodChem és az FHB lett. A vegyipari részvények a pénteki gyorsjelentés előtt újabb 3 százalékkal 2350 forintig értékelődtek, a jelzálogbank papírjai 3,9 százalékkal 15 580 forintig ugrottak felfelé. A tegnapi lendület után pihenő jellemezte a Mol kereskedését: a részvények 0,2 százalékkal csúsztak lefelé, de 13 625 forintos soha nem látott magasságban is született üzlet a délelőtt során.

A bluechipek közül a negyedéves tényszámait már publikáló Richter gyengélkedett, az árfolyam 1,8 százalékkal 26 005 forintig hanyatlott. A szektortárs Egis 15 000 forintig jutott, majd korrigált, így összességében változatlan szinten állapodott meg. Mérsékelten gyarapodott a Matáv, a telekompapírok kurzusa 0,3 százalékkal drágult.

A kisebbeknél közel félmilliárdos forgalom mellett esett tovább a Fotex árfolyama, 245 forint jelentette a napi végállomást.

Portfolio.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!