A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNPongrácz Bence
12:10CselgáncsHifumi Abe-Bence Pongracz
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNPupp Réka
12:50CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
NyílNyíl

Az elbocsátások 35 milliárdot hozhatnak

Vágólapra másolva!
Draskovics Tibor kormánybiztos előterjesztése szerint évente 35 milliárd forintos megtakarítást jelentene a közigazgatási reform - olvasható a Világgazdaságban.
Vágólapra másolva!

A kormány szerdán fogadta el azt a dokumentumot, amely a közigazgatási reform feladatairól, ütemezéséről szó. A dokumentum szerint a kiadási oldal megtakarításait elsősorban a csökkenő létszámból adódó, kisebb bérköltségek jelentik.

Egyszeri tételként figyelembe kell venni azonban a felmentésekre, végkielégítésekre kifizetendő összegeket. A közigazgatási "bérbefagyasztás" évente 10-15 milliárd forintos kiadástól "mentesíti" a költségvetést - áll az előterjesztésben. A büdzsé egyenlegét a felszabaduló ingatlanok eladásából származó bevétel is javítja majd.

A dokumentum szerint a központi-területi-helyi közigazgatást, a közszolgálatot és a működést kell korszerűsíteni, racionalizálni. A nem minisztériumi szintű központi közigazgatási szervek jogállását hozzá kell igazítani a szervezeti törvényhez. Az eredmény a kisebb központi kormányzat, a stratégiai szintű szemlélet lenne.

A kormányzati személyügyi központ 2007-től működhet. Első ütemben a Miniszterelnöki Hivatal és a minisztériumok vezetőire jelölnék ki az új "kompetencia-alapú teljesítmény-értékelés és -bérezés rendszerét", második ütemben pedig kiterjesztenék az új teljesítmény-értékelési szisztémát a közigazgatás teljes személyi állományára.

Közigazgatási ügyfélszolgálati charták jönnének létre 2008-ra. Ezek határoznák meg az ágazat kötelezettség-vállalását, és mérőszámokkal is kifejeznék a minisztériumok a konkrét fejlesztési célokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!