Hódít a magyar másnaposságűző

Vágólapra másolva!
Világszerte forgalmazni kezdenek egy magyar cég, a Perfect Fond Kft. által kifejlesztett másnaposság elleni üdítőitalt. Szeptemberben indul az első szállítmány Kanadába, az első évben 3,5 millió palack értékesítése várható - mondta Farkas Attila, a társaság ügyvezető igazgatója.
Vágólapra másolva!

Szeptember közepén zárulnak le a tárgyalások egy belga befektetői csoporttal, amely a Benelux államokban, illetve Portugáliában és Spanyolországban forgalmazza majd a magyar terméket, írja a Világgazdaság. Görögországba már egy hónapja megérkezett az első szállítmány, októbertől görög nyelvű címkével árulják majd az üdítőitalt. A disztribútor partner az első évben egymillió palackos forgalomra számít. Végső fázisban vannak a tárgyalások egy amerikai forgalmazóval is. Megállapodtak továbbá négy gyártóval, amelyek, ha az ottani igények szükségessé teszik, elindítják a termelést.

A Perfect Fond üdítőitalát áprilisban kezdték forgalmazni Magyarországon, a hazai piacon idén 350-400 ezer dobozos értékesítéssel számolnak a vállalatnál. A 2004-ben alakult, kecskeméti központú cég eddig mintegy negyvenmillió forintot fordított az új üdítőital kifejlesztésére, ebben az évben pedig legalább 150 millió forintos bevételt várnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről