A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Elfogadható ajánlat a Danubius-részvényekre

Vágólapra másolva!
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete jóváhagyta a CP Holdings, valamint az érdekeltségébe tartozó, Israel Tractors és az Interag Holding 5825 forintos vételi ajánlatát a Danubius részvényeire.
Vágólapra másolva!

A Danubius főtulajdonosai augusztus 8-án tettek ajánlatot a Danubius valamennyi részvényére. A három ajánlattevő jelenleg együttesen 53,40 százalékos közvetlen tulajdonnal rendelkezik a Danubiusban, együttes szavazati joguk 55,93 százalék, és szándékukban áll tovább növelni befolyásukat. A vonatkozó törvények szerint ezt kizárólag nyilvános vételi ajánlattal tehetik meg, az ajánlat lezárását követően azonban tőzsdei vagy tőzsdén kívüli vásárlásokkal is növelhetik részesedésüket.

A 2005. december 31-i adatok szerint a Danubius részvények 36,18 százaléka külföldi befektetők tulajdonában volt. Belföldi magánszemélyek 3,48 százalékkal, belföldi vállalatok 1,98 százalékkal, brókercégek 0,12 százaléknyi részvénnyel rendelkeztek. A munkavállalók részesedése 0,32 százalék, a cég tulajdonában 4,52 százaléknyi saját részvény van.

Az 5825 forintos ajánlati ár meghaladja az augusztus 8. napját megelőző 180 nap, illetve 360 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárat, és magasabb az ajánlatot megelőző, utolsó tőzsdei záróárnál, ami 5800 forint volt augusztus 7-én.

A Danubius részvények a Budapesti Értéktőzsde A-kategóriájába vannak, csütörtökön délután 5795 forinton forogtak, 35 forinttal magasabban a szerdai záróáruknál.

A szállodákat üzemeltető Danubius-csoport 2005-i árbevétele 42,83 milliárd forint volt, az előző évit 10,2 százalékkal haladta meg. A konszolidált üzemi eredménye 6,65 milliárd forint volt, 24,8 százalékkal magasabb, mint 2004-ben. Az adózás előtti nyeresége 1,15 milliárd forintot tett ki, ami viszont 26 százalékkal elmaradt az előző évitől.

Idén, az első félévben 1,77 milliárd forint konszolidált adózás előtti veszteséget könyvelt el a Danubius, míg üzemi szinten 921 millió forint nyeresége volt. A féléves árbevétel 21,63 milliárd forintot ért el.

A Danubius igazgatósága az ajánlat elfogadását javasolja a részvényeseknek. Az igazgatóság független pénzügyi szakértőként a Liffey Tanácsadó Kft.-t bízta meg az ajánlat pénzügyi szempontú értékelésével. A szakértő véleményében megállapította, hogy a részvényekért felajánlott ellenérték, az értékelés napján pénzügyi szempontból méltányos, feltételezve, hogy a szállodalánc működésében nem következik be számottevő változás az ajánlat megtételekor fennálló állapothoz képest.

Az ajánlatot a Danubius munkavállalói képviseletei is támogatásukról biztosították, miután a vételi ajánlatban és a működési tervben is egyértelműen megfogalmazódik, hogy az ajánlattevők nem terveznek lényeges változásokat a társaság munkavállalóinak és vezető tisztségviselőinek létszámát, és foglalkoztatásuk feltételeit illetően.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!