A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNÖzbas Szofi
12:20CselgáncsCatherine Beauchemin-Pinard-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur is reagált arra, hogy Forma-1-es Williams istállónál folytatja jövőre pályafutását Carlos Sainz, aki ebben az idényben még a maranellói csapatot erősíti.

A Williams hétfőn a hivatalos holnapján jelentette be, hogy két évre szóló szerződést kötött a Ferrari 29 éves spanyol versenyzőjével. A megállapodásban szerződéshosszabbítási opciót is rögzítettek a felek.

F1 Grand Prix of Monaco
Fred Vasseur elköszönt a Williamshez igazoló Carlos Sainztól
Fotó: NurPhoto via AFP

Sainz jövője év elején vált kérdésessé, amikor biztossá vált, hogy a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton fogja váltani őt 2025-től a Ferrarinál. Az olasz alakulatot irányító Fred Vasseur bejelentés után szinte azonnal reagált Sainz és a brit istálló kontraktusára. A Ferrari a közösségi oldalán osztotta meg a francia szakember nyilatkozatát, amelyben minden jót kívánt a spanyolnak, akivel eddig két futamgyőzelmet ünnepelhetett a Ferrarinál.

Örülök, hogy Carlos a következő szezonban a Williamshez csatlakozik. Egy nagy múlttal és hagyományokkal rendelkező csapatról van szó, amelyet egy ambíciózus elképzelésekkel rendelkező, felvilágosult ember alapított, így tudom, hogy Carlos otthon fogja érezni magát.

"Nagyon tisztelem Jamest (James Vowles, a Williams F1-es főnöke) és biztos vagyok abban, hogy Carlos értékes tagja lesz a csapatnak. Viszont egyelőre Carlos még a Ferrari pilótája, és a hátralévő tíz versenyen mindannyian keményen fogunk dolgozni, a céljainkra koncentrálunk és együtt küzdünk minden pontért a bajnokság legutolsó köréig” – mondta a francia szakember.

Az F1-ben karrierje során eddig 23 dobogós helyezést elérő spanyol pilóta új csapattársa a thaiföldi Alexander Albon lesz a Williamsnél. Sainz jelenleg 162 ponttal az ötödik helyen áll az egyéni vb-pontversenyben, Albon a 18. négy ponttal, Sargeant pedig egyelőre nem szerzett pontot. A Williams a konstruktőrök között Albon pontjainak köszönhetően a kilencedik, utolsó előtti helyen áll.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!