A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Új ötvenest bocsátott ki a jegybank

Vágólapra másolva!
Új 50 forintos érmét hozott pénteken forgalomba a Magyar Vöröskereszt fennállásának 125. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az új érméből 2 millió példány készült.
Vágólapra másolva!

Az új 50 forintosok érmék névértékes oldala megegyezik a forgalomban lévő 50 forintosokéval, az előoldalon azonban a kerecsensólyom helyett a Magyar Vöröskereszt emblémája szerepel, valamint a 125 év felirat.

A pénteken kibocsátott 50 forintos érmék érmeoldalát a Magyar Pénzverő Zrt. vésnöke, Kósa István tervezte. A korábbi hagyományoknak megfelelően, az érmék első napi veréséből 12 ezer példány sorszámozott díszcsomagolásban kerül forgalomba. Az első napi, díszcsomagolású érmék a Magyar Pénzverő Zrt. székhelyén és az MNB Látogatóközpontjában üzemelő érmeboltjában vásárolhatók meg.

A jegybank 2002-ben, a 100 forintos Kossuth-érmével indította el azt a gyakorlatot, hogy valamely jelentős évforduló alkalmából egy-egy forgalmi érme emlékváltozatát bocsátja ki. Ezt követően, 2003-ban Deák Ferenc portréja került a 20 forintos forgalmi érmékre, 2004-ben Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozásáról emlékezett meg a jegybank az 50 forintos érméken, 2005-ben József Attila születésének 100. évfordulója alkalmából bocsátott ki az MNB 10 forintos, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 15 éves fennállására 50 forintos érméket.

A Magyar Vöröskereszt 125 éve járul hozzá az élet és egészség védelméhez. Széleskörű karitatív munkájával segíti a katasztrófák áldozatait, a hátrányos helyzetben élőket. Önkéntes véradók szervezésével, elsősegélynyújtás és prevenciós ismeretek terjesztésével gondoskodik egészségünk megőrzéséről, szociális akciókkal, programokkal segédkezik a rászorulók életkörülményeinek javításában.

A világ legnagyobb humanitárius mozgalmának tagjaként feladata az emberi méltóság védelme, az emberiesség erejének mozgósítása mások megsegítésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!