A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Richter: Három-négy milliárdos kiesés jövőre

Vágólapra másolva!
A Richter Gedeon Nyrt. a következő évben 3-4 milliárd forint eredménycsökkenéssel számol a kormány szerdán ismertetett, a gyógyszerpiacot érintő törvényjavaslat-csomagja hatásaként.
Vágólapra másolva!

A javaslat szerint a gyógyszercégeket a támogatott termékek értékesítésével összefüggésben új adók fogják terhelni, továbbá bevezetik az orvoslátogatók regisztrációs díját.

A Richter közleménye felhívja a figyelmet, hogy emellett számolni kell a nyár elején elfogadott intézkedések - az "Új egyensúly" program, továbbá támogatásfixesítések - 2007. évre vonatkozó hatásaival is.

Ez utóbbiakkal együtt a társaság eredménykiesése elérheti az 5-6 milliárd forintot - mondta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon szóvivője.

A kormány javaslata szerint a gyógyszergyártóknak jövőre a termékeikre kapott tb-támogatás összegének bizonyos százalékát - amit várhatóan 10 és 20 százalék között határoznak majd meg - kellene befizetniük a gyógyszerkasszába. Ha ez sem elegendő a kassza túllépésének finanszírozására, úgy további, forgalomarányos befizetésre is kell számítaniuk a gyártóknak.

A korábbi intézkedések közül a 4 százalékos szolidaritási adó bevezetése, a természetbeni juttatások személyijövedelemadó-kulcsának 44-ről 54 százalékra emelése, a fix összegű egészségügyi hozzájárulás megtartása érintik a Richtert, továbbá az energiaárak emelése tovább csökkentheti a társaság eredményeit.

A 2006 júliusától érvényes új támogatásfixesítések miatt a gyógyszergyár több készítményének az árát csökkentette, ami szintén árbevételkiesést és eredménycsökkenést okoz.

A Richter Gedeon Rt. korábban úgy számolt, hogy az idén hatályba lépett intézkedések hatására 2006. évi nyeresége összességében 1,8 milliárd forinttal csökken.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!