A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
A magyar kézilabda-válogatott nehezen lendült játékba az Argentína elleni csoportmeccsen, de szép lassan egyre nagyobb különbséget alakított ki a dél-amerikai csapat ellen, amely sokszor igen durván játszott. A magyar válogatott 35-25-re nyert, ezzel megszerezte első győzelmét az olimpián.

A magyar férfi kézilabda-válogatott fontos meccsen lépett pályára az olimpia kézilabda-tornáján Argentína ellen, miután az első meccsén kikapott Egyiptomtól. Chema Rodriguez csapata ráadásul úgy kapott ki, hogy egész meccsen nem vezetett, pedig nyolcgólos hátrányból is vissza tudott jönni. A 35-32-es vereség után nehéz helyzetbe került a csapat, mert csak az első négy helyezett jut tovább, így a dánok, a norvégok vagy a franciák ellen kell majd még pontot vagy pontokat szereznünk a továbbjutás érdekében. Az argentinok 36-31-re kaptak ki az első körben Norvégiától.

Bóka Bendegúz már az első percben kapott egy kétperces kiállítást, ami után egy kínai figurás góllal kezdtek a dél-amerikaiak, de azt a találatot még elvették. Ancsin Gábor átlövésből azonnal válaszolt, majd Argentína is gólt szerzett, de Bánhidi Bence beállóból, a kapunak hátal megint vezetést szerzett.

Bánhidi Bence a kapunak háttal is gólt szerzett
Fotó: Aris MESSINIS / AFP

Az argentinok két hetesből csak egyet lőttek be, miközben Szita Zoltán két is gólt szerzett, és Imre Bence is betalált, de nem tudtunk elszakadni, mert a védekezésünk nem állt össze. Bóka szélsőgólja után az üres kapuba lőtt Argentína, majd Lékai góljára is azonnal jött a válasz, 7-7-nél megint egyenlő volt az állás.

Imre Bence lerohanásos gólja után is csak pillanatokig vezettünk, majd Palasicstól jöttek a védések, de elől nagyon sok volt a hiba, 10-9-re már Argentína vezetett. Hosszú percekig nem lőttünk gólt, Palasics hetest is védett, ami után Bánhidi lőtt gólt és emberelőnybe is kerültünk. Imre Bence hetesével, majd Ligetvári az üres kapus góljával és Bodó, valamint Rosta találataival már 15-12 volt ide.

A félidő utolsó előtti percében Bóka labdaszerzése után szerzett gólt, és maradt még idő egy Bodó-gólra is, így a szünetben 17-12-re vezettünk.

Argentin góllal indult a második félidő, majd Ancsin és Bánhidi góljaival 19-13-ra vezettünk, majd Imre hetesével és Lékai üres kapus góljával már 21-14-re. Az argentinok már egyre kevesebb gólunkra tudtak válaszolni, Lékai újabb góljával és Imre lerohanásával 22-15 volt ide.

Palasics Kristóf több bravúrt is bemutatott
Fotó: Aris MESSINIS / AFP

Pár perces gólcsend után Ancsin bombázott a kapuba, Palasics pedig egyre jobban védett. 25-17-nél Ancsin kapott egy pofont, ami után pirosat kapott az argentin Parker. A dél-amerikaiak kettős emberhátrányból is gólt szerzett, majd Imre Bence lőtt újabb gólt. Az utolsó 15 perc Rosta góljaival indult, akkor már 29-20-re vezettünk.

Az utolsó 10 percben Ilic és Rosta is gólt szerzett, majd Ilic is kapott egy hatalmas pofont, újabb argentin kapott piros lapot. A folytatásban felváltva potyogtak a gólok, végül 35-25-re nyertünk, Imre Bence volt a mezőny legeredményesebb játékosa hét góllal, Palasics 14 védést mutatott be a meccsen.

A magyar csapat legközelebb szerda reggel Norvégia elleni lép majd pályára.

Magyarország-Argentína 35-25 (17-12)
Dél-párizsi 6-os Aréna, v.: Schulze, Tönnies (németek)
lövések/gólok: 51/35, illetve 44/25
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 1/3
kiállítások: 6, illetve 8 perc

Magyarország: Palasics - Bóka 2, Szita 3, Bánhidi 3, Sipos 1, Ancsin 4, Lékai 4, cserék: Imre 7, Bartucz, Bodó 4, Ligetvári 1, Fazekas 1, Ilic, Rosta 5

A csoport állása: 1. Dánia 4 pont (67-56), 2. Norvégia 4 (63-53), 3. Magyarország 2 (67-60), 4. Egyiptom 2 (62-62), 5. Franciaország 0 (51-64), 6. Argentína 0 (56-71)

 

„Jó érzés volt, az első félidő második felében már a mi akaratunk érvényesült, a védekezés, a támadás, a kapusteljesítmény összeállt, így életben tartottuk a reményt a továbbjutásra. Nagyon gyorsan játszanak az argentinok, picit nehezebb volt ezt megszokni, de az elején most kisebb hullámvölgy volt, mint Egyiptom ellen. Leesett egy nagy kő rólunk, de itt nem szabad megállni, kemény napok várnak ránk, hogy az igazi álmainkat valóra váltsuk” – mondta Ancsin Gábor.

„Elégedett sose vagyok, de a legfontosabb, hogy nyertünk. Sokat készültünk erre a meccsre, pláne az első vereség után. Voltak hibák, de végig közösen küzdöttünk, de jön a következő feladat” – mondta Palasics Kristóf.

„Egy vereség után mindig nagyon nehéz, de 10 góllal nyertünk, fantasztikusan játszottak a fiúk. Nagyon jól védekeztünk ma, voltak gondjaink az elején, de utána megoldottuk a dolgokat, sok könnyű gólt lőttünk, az ellenfél védekezésére is fel voltunk készülve. Norvégia ellen nem lesz egyszerű, abban reménykedem, hogy újabb szoros harc lesz, mindent megteszünk majd a sikerért” – mondta az M4 Sportnak Chema Rodriguez a lefújás után.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!