A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Garancia a kis cégek befektetéseire

Vágólapra másolva!
Megkezdte működését a Start Tőkegarancia Zrt., amelynek célja a kis- és közepes vállalkozások (kkv) 5-100 millió forint körüli befektetéseinek segítése. A társaság biztosítékot nyújt a kockázatitőke-alapok tőkeveszteségeihez is.
Vágólapra másolva!

A társaságot a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, valamint a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. hozta létre 51, illetve 49 százalékos tulajdonrésszel, 50 millió forintos jegyzett tőkével tavasszal.

A pénzügyi fedezetet a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány kezelésében lévő 6 milliárd forint értékű alap jelenti, amely megállapodás alapján kizárólag az új társaság által kibocsátott garanciák fedezeteként szolgál.

A garanciát üzletszerűen pénzügyi befektetéssel foglalkozó társaságok, ilyen tapasztalattal rendelkező magánszemélyek kérhetik. A garancia a kis- és közepes vállalkozásoknál megvalósuló pénzben teljesített tőkeemeléseknél vehető igénybe.

A társaság tőkeveszteségre a befektetett tőke 50-80 százalékáig, legalább 5 és legfeljebb 100 millió forint értékben nyújt garanciát. A futamidő 2-5 év.

A garanciadíj 1-4 százalék évente, illetve legfeljebb 10 százalék hozamrészesedés biztosíték a kis- és közepes vállalkozásban szerzett üzletrész.

A társasággal köthető szerződés portfolió tőkegaranciára is, a kockázati tőkealap tőkeveszteségének legfeljebb 50 százalékáig. Ezt a kis- és közepes vállalkozásoknál befektető új alapítású magyarországi kockázati tőkealapok vehetik igénybe. A garanciaérték 500 millió forinttól 1 milliárd forint, a futamidő 7-12 év.

A garanciadíj 1-4 százalék évente, illetve legfeljebb 5 százalék hozamrészesedés. Ezt a garanciát csak olyan kockázati tőkealapok vehetik igénybe, amelyek tőkéjének legalább 60 százalékát magyarországi kis- és közepes vállalkozásoknál fektetik be tőkeemelés formájában.

Zoltán Csaba, a társaság vezérigazgatója a tevékenység megkezdése kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta: körülbelül 29 ezer kis- és közepes vállalkozás tőkebevonását, tőkeemelését segíthetik majd elő. Számításaik szerint évente körülbelül 200 tranzakciónál lehet szerepük.

A jövő évben egy új termékkel is jelentkeznek, ez az európai uniós támogatásokhoz szükséges bankgarancia megszerzéséhez ad majd segítséget a kis és közepes cégeknek.

Szólt arról is, hogy terveik szerint a következő 5 évben 300 garanciaszerződést köthetnek, körülbelül 11,6 milliárd forint értékű kezességvállalással.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!