A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Teljesen felszabadítja a posta piacát az EU

Vágólapra másolva!
Az EU bizottsága szerdán közölte, hogy megerősíti a postai szolgáltatások teljes liberalizálásának 2009-es indulási dátumát, de a tagállamoknak biztosítaniuk kell, hogy teljesüljenek az ezen szolgáltatással kapcsolatos közszolgáltatási kötelezettségek is.
Vágólapra másolva!

2009-től már csak a kisméretű, legfeljebb 50 grammos levelek postázásával kapcsolatos nyitott, azaz szabad piaci szolgáltatói verseny startja van hátra. Mint ismeretes, az EU a csomagok és az 50 grammnál nagyobb levelek postázásának liberalizálását már több éve elindította, így a nemzeti postai monopolhelyzetek gyakorlatilag már csak a fent említett kisebb levélküldemények esetében állnak fenn a tagországokban.

Az EU kormányzatának az a véleménye, hogy megfelelő szabályozási keretre lesz szükség, olyan védelemre, amely biztosítja a fogyasztók érdekeit, nevezetesen a megfelelő minőségi postai szolgáltatást még a távoli vidéki településeken is. Minden bizonnyal a fogyasztóvédelmi szervezetek játszanak majd ebben fontos szerepet.

Számos uniós államban a teljes postai liberalizáció biztos előrehaladására lehet számítani, egyebek között Hollandiában, Svédországban, Németországban, ugyanakkor - a várható finanszírozási nehézségek miatt - a teljes piacfelszabadítást aggályosnak találják, elsősorban Franciaországban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!