A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A várakozásoknál jobb az államháztartás hiánya

Vágólapra másolva!
Januárban alapvetően a prognózisnak megfelelően alakult az államháztartás helyzete, a hiány azonban mintegy 30 milliárd forinttal kisebb lett a vártnál - közölte előzetes adatok alapján a Pénzügyminisztérium kedden.
Vágólapra másolva!

Az államháztartás hiánya - önkormányzatok nélkül - 196,1 milliárd forint lett. A Pénzügyminisztérium januári előrejelzése 224,6 milliárd forintos hiánnyal számolt.

Az államháztartáson belül a központi költségvetés 247,8 milliárd forintos hiánnyal zárt. Többlet keletkezett a társadalombiztosítási alapoknál és az elkülönített állami pénzalapoknál. A társadalombiztosítás pénzügyi alapjainál a többlet januárban 26,1 milliárd forint, az elkülönített állami pénzalapoknál pedig 25,6 milliárd forint lett.

A központi költségvetésben a bevételek és a kiadások is meghaladták a várt összegeket: a bevételek 49 milliárd forinttal, a kiadások 38 milliárd forinttal lettek magasabbak az előirányzatnál.

A társadalombiztosítási alapoknál a kedvezőbb egyenleget a vártnál magasabb járulékbevételek eredményezték.

Az első negyedévre a Pénzügyminisztérium - önkormányzatok nélkül - 894,9 milliárd forint államháztartási deficitet vár, az év egészére pedig 1.582 milliárd forintot, ami a bruttó hazai termék (GDP) 6,3 százalékával egyenlő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!