A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Állampolgári jogon 726 euró az osztrákoknak

Vágólapra másolva!
Az állampolgári jogon járó, havi 726 (184 ezer forint) eurós minimális jövedelemmel tervezi kiváltani az osztrák kormány az összes szociális segélyt.
Vágólapra másolva!

A részleteket ma kezdik tárgyalni az osztrák tartományok első emberei. A minimális jövedelem szövetségi szinten egységes megteremtéséről már karácsony előtt megállapodtak. Akkor még csak reménybeli koalíciós partnernek számítottak a néppárti és a szociáldemokrata vezetők Ausztriában. A részletek kidolgozása azonban csak hétfőn kezdődött el szakértői szinten - írja a Világgazdaság.

A kilenc osztrák tartományban a szociális segélyek összege, havi 420-620 euró (106-157 ezer forint) között mozog. Évente 120 ezren részesülnek ebben a nyolcmilliós Ausztriában. A szövetségi szinten elhatározott emelés összesen évi 100 millió euróba kerül majd - számolja Erwin Buchinger szociálisügyi miniszter. Szerinte ezt a tartományoknak kell kigazdálkodniuk. A tartományok viszont évek óta forráshiány miatt panaszkodnak.

Buchinger - számítva az elhúzódó vitára - 2009. január 1-je előtt nem számít arra, hogy be lehetne vezetni az egységes minimáljövedelmet. Az sem világos még, hogy pontosan mit is vált majd fel az új juttatás. A Der Standard szerint az eddig külön fizetett lakbér- és fűtési támogatások megszűnnek, a Die Presse szerint viszont ez egyelőre nyitott kérdés. Biztosnak tűnik viszont, hogy a minimáljövedelmet mindenki megkapja, aki munkanélküli, nincs nyugdíja, vagy más okból nincs jövedelme.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!