A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Pusztai Liza és Szűcs Luca is bejutott a legjobb 16 közé a női kardvívók egyéni versenyében, miután mindketten legyőzték olasz ellenfelüket.

Pusztai Liza már 8-1-re is vezetett az olasz Michela Battiston ellen, a rutinos olasz vívó azonban képes volt visszkapaszkodni, és 9-8 után fej-fej mellett haladtak. 10-9-es magyar vezetés után Pusztai rendezte a vívását és a gondolatait, és három tust adott zsinórban, és végül 15-12-re nyert. Bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol akár Márton Anna is lehet az ellenfele, ha továbbjut.

Szűcs Luca éppen fordított utat járt, neki tetemes hátrányt kellett ledolgoznia a szintén olasz Martina Criscio ellen, aki már 7-3-ra is vezetett, és az asszó második felében és 8-7-nél átvette a vezetést, majd onnan már ő irányított, és végül 15-10-es győzelemmel bejutott a legjobb 16 közé.

CRISCIO, Martina; SZÛCS Luca
Szűcs Luca ideges kezdés után magabiztos győzelmet aratott
Fotó: Illyés Tibor

"Nem néztem a kijelzőt, csak arra emlékeztem, hogy volt 10-10 az állás, de végig csak arra koncentráltam, hogy tudok túljárni az ellenfelem eszén és legyőzni őt" - mondta a Szűcs Luca a győztes asszó után. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!