A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Milliárdokból épít központot a Vodafone

Vágólapra másolva!
Kilencmilliárd forintból új szolgáltató központot létesít Budapesten a Vodafone, amely a csoport valamennyi leányvállalatának a pénzügyeit kezeli. A 700 munkahelyet teremtő beruházást a magyar kormány a befektetés-támogatási program keretében támogatja. A központ létesítéséért Magyarországon kívül több ország is versenyzett.
Vágólapra másolva!

Még az idén megkezdődik és a tervek szerint 2009-re fel is épül a Vodafone új pénzügyi központját Budapesten - jelentette be pénteken, Beck György, a Vodafone vezérigazgatója. A központ azért fontos, mert Ausztráliától Spanyolországig a cégcsoport valamennyi leányvállalata a magyarországi központhoz tartozik majd a jövőben. A mobilcégtől függetlenül új jogi személyként működik.

A budapesti központban friss diplomás szakképzett munkaerőre is számítanak. Ezért már fel is vették a kapcsolatot a nagyobb egyetemekkel. Magyarország egyébként erős versenyben nyerte el a központ helyszínét, hiszen a versenytársak között volt India, Németország, Csehország, és Lengyelország.

A kilenc milliárd forintos, 700 főt foglalkoztató beruházást a magyar kormány is támogatja - emelte ki Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter. A brüsszeli döntésig azonban a támogatás mértékét nem lehet nyilvánosságra hozni. Az összeget, a szerződéskötést követő 60 napon belül hozzák nyilvánosságra. A szaktárca vezetője csupán annyit árult el a részletektől, hogy nagyon megérte.

Kóka János ugyanakkor kitért arra is, hogy az idén 1000 milliárd forint külföldi működő tőke beáramlása várható. Az elmúlt három évben 40 hasonló szolgáltató központot telepítettek Magyarországra, amelyek révén 14 ezer új munkahely jött létre. Kóka János szerint a mostani tárgyalások alapján, a következő három évben ezt a számot megduplázzák.

A kormány 63 nagyberuházásról tárgyal, amelyek összértéke 1000 milliárd forint. Jelenleg 12 központ működik Magyarországon, amelyek 260 milliárd forintos beruházással, 5200 munkahelyet teremtettek. Budapesten kívül Pécsen, Szegeden, Békéscsabán működnek. Pillanatnyilag Debrecenben is két új beruházásról folyik tárgyalás.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!