Emelkedés várható a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 647,21 pontos emelkedéssel, 27 484,18 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 2,41 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Egyértelműen pozitív irányú kereskedés várható szerdán a BÉT-en az amerikai kamatcsökkentés hatására. Hegedűs Csaba, az Inter-Európa Bank elemzője erős emelkedésre számít, amelynek mértéke véleménye szerint akár a 2-3 százalékot is elérheti. Különösen az OTP árfolyamában vár komoly emelkedést, miután az amerikai tőzsdéken is elsősorban a bankszektor részvényei teljesítettek jól.

Az amerikai Fed keddi 50 bázispontos kamatcsökkentése "hurrá optimizmust" váltott ki az amerikai piacokon. A döntés azt az üzenetet hordozza, hogy az amerikai szövetségi bank a recessziós veszélytől tartva hajlandó kisegíteni a gazdaságot - fejtette ki az elemző.

A szakértő megjegyezte, hogy délután az Egyesült Államokban napvilágra kerülő augusztusi fogyasztói árindex némiképp megzavarhatja az optimizmust, de véleménye szerint még egy rossz adat sem lesz képes megfordítani a piac irányát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!