OTP Garanciával egyesülhet az Axa

Vágólapra másolva!
A biztosítási piacon egyesítheti erőit az Axa és az OTP. A lapértesülést egyelőre hivatalosan nem erősítették meg az érintettek.
Vágólapra másolva!

Az Ella Bank felvásárlása után újabb lépést tehet az Axa biztosító, magyarországi pozíciójának erősítése érdekében. A Világgazdaság értesülése szerint a társaság részesedést vásárolna az OTP Garancia Biztosítóban. A lap úgy tudja, a két biztosító munkatársainak a tegnap esti órákban jelentették be a hírt, ennek ellenére az Axánál nem kívántak nyilatkozni a tranzakcióról, igaz, nem is cáfolták a hírt. Az OTP Garancia Biztosító úgy tájékoztatta a Világgazdaságot: nincs ilyen információ a birtokukban.

Az Axa szándéka a tranzakcióval elsősorban a nem élet ági szegmensének erősítése lenne, ez ugyanis a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) legfrissebb jelentése alapján az idei második negyedévben a 400 millió forintot sem érte el. Az élet ág ugyanakkor több mint 9 milliárdot hozott a társaságnak, amellyel az életbiztosítási szegmensben 4,21 százalékos piaci részesedést hasít ki magának. (A nem élet ágban produkált gyengébb eredmények miatt azonban összesített jelenléte mindössze 2,17 százalék.)

Az általános biztosítói tevékenység megerősítése mellett az Axa értékesítési hálózatában is szükségessé válhat más csatornák bevonása. Ez év nyarán egyebek mellett ennek érdekében felvásárolta az Ella Bankot, amellyel már létrejött egy erősebb banki értékesítési rendszer.

Az OTP számára viszont régiós szinten hozhat pluszt az együttműködés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről