Lefelé indult a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 626,09 pontos csökkenéssel, 23 482,99 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 2,60 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

A pénteki nagymértékű emelkedés után az árak visszacsúszása várható hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén. Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője szerint nem valószínű, hogy az emelkedés hétfőn is kitart, tekintettel arra, hogy a nemzetközi piacokon továbbra is a recessziós félelmek dominálnak, és emiatt kedvezőtlen a tőkepiaci hangulat. Emellett a magyar piac pénteken felülteljesítő volt, elsősorban a Mol iránti megnövekedett kereslet következtében.

Az elemző úgy véli, a vezető részvények, elősorban a Mol és az OTP árfolyama lefelé mozoghat hétfőn, ám az OTP árfolyama 8 ezer forint, a Molé 21 ezer forint alatt már jó beszállási pontot jelenthet. A MNB Monetáris Tanácsa hétfőn kamatdöntő ülést tart, az elemzők a jelenlegi kamatszint tartására számítanak.

A BUX pénteken 862,16 pontos, 3,71 százalékos emelkedéssel, 24 109,08 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 43,5 milliárd forint volt, ennek háromnegyedét a Molra és az OTP-re kötött üzletek tették ki. A vezető részvények erősödéssel zártak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!