Vágólapra másolva!
Jövő héten csütörtökön a 2024-es párizsi olimpiai játékok helyszínén tart sajtótájékoztatót a Nemzetközi Úszószövetség a média képviselői részére a fő sajtóközpontban, ahol a szövetség elnöke és ügyvezető igazgatója mellett a világ legjobb "vizes" sportolói lesznek jelen. Hiába vagyunk azonban férfi és női vízilabdában is a világelitben, hiába vannak a medencés és a nyíltvízi úszásban is aranyesélyes sztárjaink, magyar sportoló nem kapott meghívást.

"Szeretettel meghívjuk a média akkreditált munkatársait, hogy tudósítsanak a 2024-es párizsi olimpiai játékok vizes világbajnokságának sajtótájékoztatójáról, amelyet 2024. július 25-én 13:00 órától tartanak a fő sajtóközpontban" - írta a meghívójában a Nemzetközi Úszószövetség.

Thomas Vernoux
A francia pólós, Thomas Vernoux is meghívást kapott
Fotó: MANAN VATSYAYANA / AFP

Francia pólós igen, magyar nem

Az olimpiai játékok programjában szereplő öt vízi sportág – úszás, műugrás, vízilabda, szinkronúszás és nyíltvízi úszás – legjobb nemzetközi sportolói mellett, Husain Al-Musallam, a Nemzetközi Úszószövetség elnöke, és Brent Nowicki ügyvezető igazgató vesznek majd részt az eseményen, amelynek az olimpia előestéjén mindenki kérdezhessen a legjobb sportolóktól.

Legalábbis a szervezők szerint a legjobbaktól, ugyanis egyetlen egy magyar pólóst, vagy úszót nem sikerült meghívni az eseményre, miközben például többek között francia vízilabdázó is ott lesz.

Persze nem szabad elfelejteni, hogy egyrészt Franciországban rendezik az ötkarikás játékokat, másrészt Thomas Vernoux a világ egyik legtehetségesebb pólósa.

Ennek ellenére érthetetlen, hogy például többek között 

Varga Dénes, Keszthelyi Rita, Rasovszky Kristóf, vagy éppen Milák Kristóf - igaz, ő mostanában kerüli a szereplést - nincs ott a kérdezhető sportolók között, pedig azzal a ténnyel lehetetlen lenne vitatkozni, hogy a vizes sportok legjobbjai közé tartoznak.

Íme, a meghívott versenyzők listája:
Chad le Clos (RSA) – Úszás
Regan Smith (USA) – Úszás
Florian Wellbrock (GER) - Úszás / nyíltvízi úszás
Tom Daley (GBR) - Műugrás
Maggie Steffens (USA) - Vízilabda
Thomas Vernoux (FRA) – Vízilabda
Jacqueline Simoneau (CAN) – Szinkronúszás