Esést várnak a részvénypiacon

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 432,83 pontos csökkenéssel, 24 093,96 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 1,76 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Az amerikai és ázsiai tőzsdeindexek erőteljes esése nyomán a BÉT-en is hasonló tendenciára számítanak az elemzők szerdán. Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír vezető elemzője szerint az amerikai piachoz hasonlóan a magyar börzén is "pánik eladásokra" kerülhet sor szerdán.

Amerikában elsősorban a Citigroup és az Intel jelentései okoztak csalódást, miután mind a negyedik negyedévi, mind a 2008-ra előrejelzett árbevételük elmaradt a várakozástól. Ennek nyomán ismét felerősödtek a recessziós félelmek, ami a részvénypiacokon pánikhangulatba torkollott - fejtette ki az elemző. Hozzátette, hogy véleménye szerint az amerikai piac túlreagálta az eseményeket. A pánik azonban az európai tőzsdéken is minden bizonnyal érezhető lesz, de várhatóan csak rövid távon.

Zalányi György, az Erste Bank elemzője a negatív nemzetközi tőkepiaci hangulat alapján szintén további csökkenést vár, amely valamennyi vezető részvényt érintheti a BÉT-en.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!